ISS vil være klimaneutral i 2040

Den globale servicekoncern ISS har sat som mål at være klimaneutral inden 2040. I de første faser går ISS løs på at reducere CO2-udledningen fra den mad, selskabet serverer i kantiner, med 25 pct. og at gøre sin bilflåde eldrevet.
ISS-topchef Jacob Aarup Andersen er klar med en klimamålsætning. | Foto: Gregers Tycho/ERH
ISS-topchef Jacob Aarup Andersen er klar med en klimamålsætning. | Foto: Gregers Tycho/ERH
af marketwire

ISS vil være CO2 neutral gennem hele værdikæden i 2040, meddeler den danske rengørings- og facility service-kæmpe onsdag.

”Hos ISS anerkender vi det fulde omfang af den igangværende klima- og miljøkrise. Og vi er dedikerede til at gennemføre vores drift og levere vores services på en bæredygtig måde,” udtaler ISS-topchefen, Jacob Aarup Andersen, i en pressemeddelelse.

Klimaneutraliteten skal opnås i tre faser. Første og anden fase - der omhandler ISS’ direkte og indirekte CO2-udledning - skal nås i 2030, mens sidste fase - der også inkluderer udledningen fra resten af værdikæden eksempelvis underleverandører - skal nås inden 2040.

Som led i første og anden fase planlægger serviceselskabet at reducere CO2-udledningen fra den mad, selskabet serverer i kantiner verden over, med 25 pct. inden 2030.

Derudover vil ISS også sætte gang i at udskifte selskabets cirka 20.000 biler til elbiler samt at øge andelen af vedvarende energi i selskabets egne bygninger.

State of Green udpeger tidligere ISS-koncernchef

Servicekoncern skal bistå DSB med affaldshåndtering i trecifret millionkontrakt

ISS frasælger schweizisk kloakfirma til kapitalfond

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også