Watch Medier

Lyngby Boldklubs ejere vinder udbud og kan bygge nyt stadion

Et nyt stadion med fire overdækkede tribuner og plads til 6500 tilskuere er på vej i Lyngby, efter Lyngby Bolldklubs ejerkreds har vundet et stort udbud.

Lyngby Boldklub kan se frem til et større og mere moderne stadion i fremtiden. | Foto: Ritzau Scanpix

Lyngby Boldklubs ejerkreds, Friends of Lyngby, har vundet et udbud og kan nu gå i gang med et nyt stadionprojekt.

Det skriver Lyngby, der spiller i den næstbedste danske fodboldrække, på sin hjemmeside torsdag.

Lyngby-direktør Andreas Byder kalder det en historisk dag for klubben og for Lyngby-Taarbæk Kommune.

"At Lyngby Boldklub via ejerskabet Friends of Lyngby nu bliver herrer i eget hus, var en fjern vision for fire år siden."

"Stort set alle klubejere har gennem årene forsøgt, men nu fandt vi endelig en fælles platform og et projekt, der har borgerne, virksomhederne, klubben og tilskuerne i centrum," siger Andreas Byder til klubbens hjemmeside.

Udbudsprocessen har varet i mere end tre år. Projektet omhandler ud over stadion også boliger og et sundhedshus.

Som en del af stadionbyggeriet er det planen, at der skal opføres både studieboliger, seniorboliger, et 1500 kvadratmeter stort sundhedshus og lokaler til såvel erhverv som offentlige formål.

Selve stadion skal opgraderes til at opfylde superligakravene og udformes som et lukket stadion med fire overdækkede tribuner og i alt 6.500 tilskuerpladser.

"Det bliver et stadion for alle, hvor vi viderefører de bedste af de tiltag, vi har lanceret de senere år, herunder en udvidet, overdækket fanzone med endnu mere plads til familierne."

"Det bliver et stadion for hele byen. Et levende sted fyldt med foreningsliv, kultur, idræt og fodbold på højeste niveau, og vi glæder os virkelig til at byde inden for," siger Andreas Byder.

Direktøren forventer, at selve byggeriet startes op i 2023 med et trecifret millionbeløb i samlet projektsum. Han tør ikke lægge sig fast på, hvornår stadionfaciliteterne vil stå klar.

Det står i kontrast til situationen for fire år siden, hvor klubben var tæt på at gå konkurs, men reddede sig med hjælp fra økonomisk støtte fra den nuværende ejerkreds.

Lyngby skal i foråret forsøge at rykke op i Superligaen. Lige nu er holdet placeret på tredjepladsen i 1. division med et point op til Hvidovre og tre til Helsingør. De to bedste rykker op.

Nyt Aarhus-stadion kommer til at koste over en halv milliard

Pensionsselskaber ser sultent mod til salg-skilte hos Parken

Stadiongrund i Nordsjælland skal blive til 210 nye boliger 

Kommune vil omdanne stadion til boligområde 

Mere fra Watch Medier

Nu vil Deloitte også være it-konsulenthus

Konsulenthuset Deloitte har gang i en udvikling hen mod også at blive et it-konsulenthus. Senest har Deloitte købt endnu et SAP-hus i Danmark, men andre teknologier fylder stadig mere.

Genmab-topchef: Hvis vi havde købt Biontech havde vi nok sløjfet coronavaccinen

Genmab har på få år opbygget finansielle muskler til at kunne investere efter behag, mens kapitalen tørrer ud andre steder i biotekindustrien. Alligevel foretrækker Genmab-topchef Jan van de Winkel partnerskaber frem for opkøb. For havde Genmab købt den tyske samarbejdspartner Biontech, kunne det have kostet verden coronavaccinen, siger han til MedWatch.

Lækket udspil: EU vil på få år fordoble antallet af varmepumper

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen for at blive uafhængig af russisk olie og gas lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge kravene til energieffektivisering. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

NKT hedger sig ud af forsyningsproblemer

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs