Danish Crown-slagteri i Tyskland kører på halv kraft efter smitteudbrud

Knap 40 pct. af de ansatte på Danish Crowns kreaturslagteri i Husum lige syd for grænsen er i karantæne. Derfor kører slagteriet nu på halv kraft. For et år siden var samme slagteri lukket i to uger.
Et kreaturslagteri i Husum er ramt at et stort smitteudbrud. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Et kreaturslagteri i Husum er ramt at et stort smitteudbrud. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et nyt udbrud af coronasmitte har ramt Danish Crowns kreaturslagteri i den nordtyske by Husum.

Det skriver Flensborg Avis.

28 medarbejdere er blevet testet positive med corona, mens 69 medarbejdere er sendt i karantæne, da de er nærkontakter. Dermed er i alt 97 medarbejdere ud af de i alt 250 ansatte hjemsendt. Det betyder, at slagteriet kører på halv kraft i forhold til den normale kapacitet på 2000 ugentlige slagtninger.

”Vores udfordring er dog, at mange af vores medarbejdere også deler lejlighed eller er meget sammen i fritiden. Så selv om vi har høje hygiejnestandarder på arbejdspladsen, så er der også en risiko for smitte i fritiden,” udtaler Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, til Flensborg Avis.

For et år siden var selvsamme slagteri lukket i omkring to uger, da over 100 medarbejdere var smittede.

Tyske slagteri ramt

AgriWatch har tidligere beskrevet, at omikronvariantens hærgen har ført til lavere kapacitet på slagtningerne i den store tyske industri.

I slutningen af januar skrev det tyske branchemedie Fleischwirtschaft, at nogle slagterier er så udfordrede, at de har reduceret deres produktion til det halve.

Markedslederen Tönnies, der slagter omtrent hver tredje tyske slagtesvin, erkendte over for mediet, at pandemiens effekter med sygemeldte og isolerede medarbejdere betød flaskehalse i produktionen.

”Vi arbejder for nuværende på reduceret kapacitet,” bekræftede talsmand for selskabet Fabian Reinkemeier.

Derimod meldte nationens næststørste slagteri, det andelsejede Westfleisch, at produktionen kørte, men at den lavere produktivitet i stedet skyldes lavere efterspørgsel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også