Watch Medier

Mærsk vil holde topledelsen fri af personligt økonomisk ansvar

Mærsk vil "skadesløsholde" topledelsen i containerrederiet. Det indebærer, at Mærsk vil dække tab, som f.eks. bestyrelsesmedlemmer kan lide ved sagsanlæg fra eksterne virksomheder eller personer.

Den kommende generalforsamliing i Maersk skal tage stilling til vidtgående forslag om skadesløsholdelse af topledelsen. Her fra generalforsamling i 2018. | Foto: Gregers Tycho

A.P. Møller-Mærsk lægger op til at holde topledelsen fri af personligt økonomisk ansvar.

Det fremgår af selskabets indkaldelse til generalforsamlingen 15. marts i år.

Nærmere bestemt ønsker man ud fra nærmere definerede rammer at "skadesløsholde" både bestyrelsesmedlemmer og medlemmer af direktionen, fremgår det af indkaldelsen.

"I de seneste år har markedet for ansvarsforsikringer til bestyrelses- og ledelsesmedlemmer (D&O-forsikring) vist sig tiltagende vanskeligt med betydelig reduktion i kapacitet og begrænsning i dækning. Dette har ført til begrænsninger i forsikringssummer, begrænsninger i dækningen og betydelige prisstigninger," skriver Mærsk.

Forslag skal gør det lettere at rekruttere

Forslaget om skadesløsholdelse bliver set som et plus i forhold til både at tiltrække og holde fast i de rette kandidater til ledelsen i rederiet.

"Da det er i selskabets og aktionærernes interesse og for at kunne tiltrække og beholde kvalificerede og erfarne kandidater til bestyrelses- og direktionsposterne, foreslås det, at generalforsamlingen godkender, at selskabet tilbyder sådanne personer tilstrækkelig skadesløsholdelse for krav rejst af tredjemand i det omfang selskabet ikke kan tegne ansvarsforsikring for sådanne krav på acceptable vilkår," skriver Mærsk.

Det indebærer, at Mærsk vil dække tab, som bestyrelsesmedlemmer kan lide i forbindelse med sagsanlæg af eksterne virksomheder eller personer. Det gælder ikke, hvis det er Mærsk selv, der rejser kravet.

Desuden foreslår bestyrelsen, at direktionens aflønning i aktier skal ændres, så det langsigtede incitamentsprogram fra 2023 blandt andet skal bindes op på indfrielsen af klimamål.

 

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs