Watch Medier

Kviklånsfirmaer kaster håndklædet i ringen

Mindst fem udbydere af lån med kort tilbagebetalingstid er stoppet siden indførelsen af kviklånsloven i 2020. Det har været svært for dem at tilpasse forretningsmodellen til den nye virkelighed, vurderer bankforsker.

Tradtitionelle kviklån er ved at forsvinde fra markedet, men nye slags køb på afbetaling vinder frem. | Foto: Jens Dresling

Der er langt imellem mulighederne for forbrugslån, hvis man vil låne små beløb med korte løbetider - og man ikke nødvendigvis ønsker at gå ned i banken. Tidligere på måneden stoppede kviklånsudbyderen 4Finance med at udstede lån gennem mærket Vivus, og allerede i 2020 stoppede virksomheden at udbyde lån fra Zaplo.dk. Også Capitolia, der stod bag Kronelån og Simbo stoppede i februar sidste år med at udbyde lån.

Og i januar i år meldte Basisbank-ejer Lars Thuesen ud, at banken, som også drev forbrugslånsmærket Lånlet, stopper med at udstede lån. Basisbank er i øjeblikket ved at afvikle sin banklicens.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs