Børsnoteret biotekselskab søger retlig beskyttelse til rekonstruktion

Ved at søge retlig beskyttelse fra kreditorerne håber biotekselskabet Orphazyme på, at det kan sikre en hel eller delvis fortsættelse af sine aktiviteter. Aktien, der på ny falder kraftigt, er overført til fondsbørsens observationsliste.
Der forestår nogle ekstremt vanskelige valg for adm. direktør Anders Vadsholt. | Foto: Orphazyme / PR
Der forestår nogle ekstremt vanskelige valg for adm. direktør Anders Vadsholt. | Foto: Orphazyme / PR
AF MARKETWIRE

Biotekselskabet Orphazyme har søgt retlig beskyttelse fra kreditorerne med henblik på at gennemføre en restrukturering af selskabet.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen sent torsdag. Fredag morgen blev selskabet overført til fondsbørsens observationsliste og selskabets aktier faldt på ny kraftigt, så de på 12 måneder faldet 92,50 pct.

Orphazyme håber på, at rekonstruktionsprocessen, der i grove træk svarer til en betalingsstandsning, vil sikre en hel eller delvis fortsættelse af dets aktiviteter enten via en kapitalforhøjelse, frasalg af aktiver eller en kombination af de to.

Oprhazyme, der allerede har lukket sine aktiviteter i USA, Tyskland og Storbritannien, vil også umiddelbart igangsætte en reduktion af sin medarbejderstab med 50 pct.

Tilbage i februar oplyste biotekselskabet, at det havde modtaget en negativ tilbagemelding fra den medicinske ekspertkomite under de europæiske medicinalmyndigheder, European Medicines Agency, EMA, vedrørende Orphazymes lægemiddelhåb til behandling Niemann-Pick type C-lidelse, og allerede i den forbindelse varslede selskabet en strategisk gennemgang.

I forvejen havde de amerikanske sundhedsmyndigheder sidste år også afvist midlet.

”Efter de meget skuffende udfald fra de regulerende myndigheder i USA og EU er vi tvunget til at overveje nogle ekstremt vanskelige valg,” siger administrerende direktør Anders Vadsholt meddelelsen.

Orphazyme har samtidig torsdag søgt Nasdaq i USA om en afnotering af sine American Depository Shares, ADS, en sekundær notering. Den ventes at få effekt inden for 90 dage.

Orphazyme-aktie i frit fald efter ansøgning om retlig beskyttelse til restrukturering

Orphazyme får observationsstatus - som ønsket

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også