Mærsk afkræves mere information om opkøb

ATP mener, at Mærsk bør blive bedre til at forklare begrundelserne for opkøb på aktiemarkedet.
Claus Wiinblad, vicedirektør i ATP. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Claus Wiinblad, vicedirektør i ATP. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
AF MARKETWIRE

Den store offentlige pengetank i Danmark, ATP, har på tirsdagens generalforsamling i A.P.Møller-Mærsk krævet, at koncernen bliver bedre til at forklare baggrunden for sine mange opkøb til aktiemarkedet, så investorerne er bedre klædt på til at vurdere, om milliardinvesteringerne er pengene værd.

Det skriver Finans.

”På under to år er der lavet logistik-akkvisitioner for cirka 50 mia. kr. Det er et meget højt tal, som kræver gode forklaringer. Jeg har faktisk svært ved at vurdere disse akkvisitioner - har de været for dyre, eller kommer de til at skabe værdi? Det skyldes, at de informationer, vi indtil nu har fået i forbindelse med akkvisitionerne, har været sparsomme,” sagde vicedirektør Claus Wiinblad fra ATP på generalforsamlingen ifølge Finans.

Mærsks strategi går ud på at omdanne sin forretning fra en ren søfragtforretning til at kunne tage kundernes fragt fra dør til dør. Derfor investerer koncernen i opkøb af logistikvirksomheder på land og i lagre på land.

Afgående formand i Mærsk, Jim Hagemann Snabe, kvitterede med, at koncernen er meget opmærksom på behovet for at vise synergier.

Robert Uggla om transformation af Maersk: ”Det kommer til at tage mange år”

To store temaer prægede historisk generalforsamling i Maersk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også