Watch Medier

Efter kritik: Danske Bank vil fjerne sorte selskaber fra grønne fonde

Olie- og gasselskaber har hidtil været fast inventar i Danske Banks såkaldt bæredygtige invsteringsfonde, men det slutter nu. Bankens kapitalforvalter, Danske Invest, har besluttet at ekskludere fossile selskaber i den bæredygtige serie.

Danske Bank dropper investeringer i fossile brændstoffer, når det gælder de bæredygtige investeringsfonde. | Foto: Thomas Borberg/pxtb200105b0161.jpg

Fossile brændstoffer vil ikke længere indgå i de såkaldt ”bæredygtige fonde” fra investeringsforeningen Danske Invest. Det fremgår af en meddelelse på kapitalforvalterens hjemmeside.

Danske Invest, der hører under Danske Bank, er blevet kritiseret af blandt andre økonom Jacob Ruben Hansen fra Forbrugerrådet Tænk for at inkludere olie- og gasselskaber som Chevron, Halliburton og Gazprom i fondene, der markedsføres som bæredygtige.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Deutsche Bahn har sat Arriva i Danmark til salg

Der har længe været forlydender om, at transportselskabet Arriva i Danmark, der står for bus- og togdrift på flere strækninger, var på salgslisten hos ejeren, den statslige tyske jernbanekæmpe Deutsche Bahn. I nyt dansk regnskab bekræfter Arriva Danmark, at forretningen skal sælges til en eller flere investorer.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs