Svinenoteringen runder 10 kroner

Danish Crown hæver noteringen, så andelshaverne nu vil få 10 kr. per kg leveret svinekød. Slagtepuklen er samtidig svundet yderligere ind.
Svinekødsprisen er på vej hastigt opad. | Foto: Thomas Emil Sørensen/ERH
Svinekødsprisen er på vej hastigt opad. | Foto: Thomas Emil Sørensen/ERH

De seneste uger er svinenoteringen steget med raketfart, og i den kommende uge vil kiloprisen for Danish Crowns andelshaveres svinekød være tocifrede.

Således hæver slagterikoncernen noteringen med 70 øre, så prisen for et kilo svinekød nu lyder på 10 kr. Stigningen på noteringen for søer er på 90 øre.

”Det er en bevægelse i markedet uden sidestykke i historien, og derfor skal alle lige finde deres ben at stå på. Der er dog ikke længere indkøbere, der ser det som et midlertidigt stemningsskift. Fokus er nu på at finde sig til rette i den nye virkelighed, hvor priserne flytter sig fra uge til uge,” siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Udviklingen i den seneste uge ændrer ikke på direktørens forudsigelse for en uge siden om en kontinuerlig vækst frem mod sommeren.

”Vi gør det lige så hurtigt, som vi overhovedet er i stand til, for vi er fuldt ud klar over at afregningen endnu ikke er på et niveau, hvor der er balance mellem omkostninger og indtægter hos vores ejere,” siger Kasper Lenbroch.

Danish Crown oplyser, at der udsættes slagtninger af omkring 15.000 svin til næste uge.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også