NCC skal bygge stort hovedkontor i træ til robotfirmaer

To robotvirksomheder skal have et fælles hovedkontor i Odense på ca. 20.000 kvm, og det skal bygges i træ. Spændende at sætte trækompetencer i spil, lyder det fra NCC, der har fået byggeopgaven.
Illustration udarbejdet af det danske arkitektfirma 3XN, som har været med til at tegne to robotvirksomheders nye hovedkontor i træ. | Foto: PR / NCC
Illustration udarbejdet af det danske arkitektfirma 3XN, som har været med til at tegne to robotvirksomheders nye hovedkontor i træ. | Foto: PR / NCC

Med en ordresum på 324 mio. kr. skal NCC bygge to robotvirksomheders nye hovedkontor i Odense. Det 20.000 kvm store byggeri bliver opført i træ, og de bærende konstruktioner ligeledes i træ, oplyser NCC i en pressemeddelelse.

”Det er et spændende projekt og især, at det er i træ, gør det anderledes end det vante. Gennem totalentreprisen får vi mulighed for at bruge mange af vores kompetencer, som jo netop også omfatter arbejdet med træbyggerier,” lyder det fra Lars Ørvad Nielsen, sektionsdirektør i NCC, der henviser til, at entreprenøren også skal opføre byggeri i samme materiale for Bygningsstyrelsen i Odense.

De to robotvirksomheder, der nu skal bygges til, er Mobile Industrial Robots og Universal Robots, som begge er ejet af amerikanske Teradyne.

”Vi kommer til at skabe dynamiske kontorer og faciliteter til to virksomheder, der er helt fremme på deres område. De får et hovedsæde i særklasse,” uddyber Lars Ørvad Nielsen.

Hovedkontoret, som efter planen skal stå færdigt i 2024, får et åbent udtryk med mange glasvægge og store panoramavinduer.

Det er danske 3XN, Moe og Henrik Jørgensen Landskab, som har skabt det samlede byggeri, og første spadestik vil ske til april.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også