Arkitektfirma vil løse danske detailkæders hovedpine gennem data

Finske Chaos Architects går nu ind i Danmark og lancerer en software-løsning, som skal bistå danske butikskæder med at finde de bedste beliggenheder til nye butikker. Man tager for ofte disse beslutninger på mavefornemmelser, lyder det fra firmaet.
Finske Chaos Architects går ind i Danmark med ny proptech-løsning, der skal gøre det nemmere for detailkæder at vælge lokation. | Foto: PR / Chaos Architects
Finske Chaos Architects går ind i Danmark med ny proptech-løsning, der skal gøre det nemmere for detailkæder at vælge lokation. | Foto: PR / Chaos Architects

Med data om personer og deres opførsel vil finske Chaos Architects hjælpe danske detailkæder med at finde de mest optimale placeringer til deres butikker, oplyser arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

”Det er forbløffende, hvordan store og kendte aktører inden for byudvikling selv her i Norden træffer beslutninger vedrørende fast ejendom og beliggenhed baseret udelukkende på deres mavefornemmelse i stedet for på fakta og data,” udtaler adm. direktør og medstifter Rincón fra Chaos Architects

Typisk benytter man ifølge arkitektfirmaet oplysninger om grunde og ejendomme, når man skal byudvikle. Men viden om den menneskelige adfærd mangler.

Fodgængerdata

Finske Chaos Architects kombinerer allerede etablerede oplysninger om fast ejendom med nye, anonymiserede demografiske data, fodgængerdata og servicedata. Dertil bruger man AI og Machine Learning til at generere prognoser, som detailkæderne så kan bruge.

”Vi bruger datakilder, som andre ikke bruger. Vi bruger disse data på en helt ny måde i forhold til andre løsninger, og vi beriger dataene mere,” lyder det fra Natalia Rincón

I Finland har arkitekterne siden 2017 arbejdet med denne branceteknologi kaldet ’proptech’, og nu er turen så kommet til det danske ejendomsmarked.

Chaos Architects oplyser at have 12 ansatte og et advisory board med bl.a. Nrep-partner Jani Nokkanen og tidligere digitaliseringschef i Københavns Kommune Casper D.S. Pedersen.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også