Rederiet Norden lancerer ”klimaneutral” skibsfragt på biobrændstof

Det danske tørlast- og tankrederi Norden kan nu tilbyde kunderne fragter baseret på biobrændstof. Målet er at opnå nuludledning af CO2 for hele flåden i 2050.
Foto: NORDEN
Foto: NORDEN

Rederiet Norden har sikret sig så store forsyninger af biobrændstof baseret på rester af madolie, at det nu kan tilbyde sine kunder ”100 procent CO2-neutral” skibsfragt.

Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Norden er allerede i kontakt med en række kunder, der er interesseret i at gøre deres forsyningskæder mere klimavenlige, lyder det fra rederiet, hvis erklærede mål er at opnå nuludledning i 2050.

”Vores ambition er at hjælpe vores kunder med at reducere CO2-udledning i forsyningskæden. I den forbindelse er vi meget stolte over at kunne tilbyde en miljøvenlig fragttransport ved at bruge ren, CO2-neutralt biobrændstof,” siger Adam Nielsen, der er rederiets chef for logistik og klimaløsninger.

Fordelen ved biobrændstof frem for andre klimavenlige brændstoffer, skriver Norden, er, at den kan benyttes om bord på eksisterende skibe uden at skulle modificere motorerne.

Norden har til hensigt at udvide brugen af biobrændstof, efterhånden som den globale produktion bliver mere avanceret, og det bliver muligt at udvikle denne form for brændstof fra nye, alternative kilder.

Rederiet, der har hovedkontor i Hellerup nord for København, opererer omkring 500 skibe, hvoraf det selv ejer ca. fem procent.

Norden hæver forventningerne til 2022 efter rekordresultat

”Sorte skibe” vil være del af Nordens flådeopkøb frem mod 2030

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også