Lidl etablerer eget shippingselskab

Den tyske detailhandelskoncern Lidl vil søsætte sin egen shippingvirksomhed, Tailwind Shipping Lines, for at få større kontrol over sin vareforsyning.
Lidl vil selv have magten over sine forsyninger. | Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
Lidl vil selv have magten over sine forsyninger. | Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tyske fødevarekæde Lidl har besluttet at etablere sin egen shippingvirksomhed for at få mere kontrol over virksomhedens internationale forsendelser.

Som andre virksomheder, der baserer deres forretning på fragt af varer fra andre dele af verden, har Lidl været plaget af de store forsinkelser og ekstremt høje fragtrater på containermarkedet det seneste halvandet år, og nu tager Lidl sagen i egen hånd, bekræfter virksomhedens logistikchef.

”Målet er på lang sigt at kunne styre de voksende mængder fra forskellige produktionssteder mere fleksibelt,” siger Wolf Tiedemann, der står i spidsen for logistik for Lidl, til det tyske medie VerkehrsRundschau.

Lidls nye shippingvirksomhed får navnet Tailwind Shipping Lines og skal både give detailkoncernen mere indflydelse på varestrømmene og på fragtpriserne.

Dermed går samme vej som Coca-Cola og Home Depot, som har chartret egne skibe i et forsøg på at sikre sig større kontrol over deres forsyningskæder på det kaotiske containermarked.

Krigen i Ukraine kan bremse planer om flere Lidl-butikker i Danmark

Discount-chef får ansvaret for tankstationer og vaskehaller med Coop blandt ejerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også