Webshop-ejere dropper søgsmål mod Berlingske

Berlingske blev i maj sidste år sagsøgt af to webshop-ejere, som krævede 5,3 mio. kr. i erstatning efter artikelserie i Berlingske Business om deres mange kuldsejlede webshops. Nu er søgsmålet trukket. tilbage.
Et søgsmål mod Berlingske er opgivet at to webshop-ejere, der var gået fra konkurs til konkurs. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Et søgsmål mod Berlingske er opgivet at to webshop-ejere, der var gået fra konkurs til konkurs. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

En erstatningssag mod Berlingskes ansvarhavende chefredaktør Tom Jensen og journalist Jonas Rimer Hansen for i alt 5,3 mio. kr. skulle have kørt i Københavns Byret i slutningen af oktober i år, men nu er sagen lagt ned. Det bekræfter sagsøgernes advokat, Vibeke Borberg, over for Berlingske.

”Som angivet i indlægget til retten, er deres begrundelse, at medieomtalen har haft store forretningsmæssige og personlige omkostninger for dem, og at det har været krævende og bekosteligt for dem at føre retssag. Da disse omkostninger ikke længere står mål med det, de gerne ville opnå med sagen, har de valgt at trække sig ud af den,” skriver hun til avisen.

Berlingskes ansv. chefredaktør glæder sig over, at sagen er slut, især fordi han så en potential fare for, at sagen kunne skabe præcedens og inspirere andre til at forsøge at ”intimidere medier med millionstore søgsmål”.

Kritik af Vibeke Borbergs krav

Sagen handlede om, at de to webshop-ejere krævede erstatning for en artikelserie i Berlingske om deres forretningsmetoder og mange kuldsejlede webshops. Sagen har vakt opsigt, fordi webshop-ejernes advokat, Vibeke Borberg, ønskede, at Berlingske i sin dækning af etiske årsager skulle oplyse, at journalisten er part i sagen, eftersom han var blevet sagsøgt af bagmændene.

Advokatens krav vakte kritik fra brancheorganisationen Danske Medier, som over for Journalisten kaldte det ”stærkt bekymrende”, at journalisten uanset udfaldet af retssagen skulle være afskåret fra at dække sagen. Efterfølgende afviste Advokatrådet, at Vibeke Borbergs fremgangsmåde var kritisabel.

Med baggrund i sagen vakte det ligeledes opsigt og kritik, at Vibeke Boberg i december blev udpeget som ny formand for Medienævnet af kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Kritikken gik på Vibeke Borbergs habilitet som formand for nævnet, der udvælger modtagere af redaktionel mediestøtte, i kraft af hendes rolle som advokat i det nu droppede søgsmål. Kulturministeren afviste dengang kritikken over for MediaWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også