Watch Medier

Europæisk luftfartspersonale strejker i stor stil over sommeren

En bølge af strejker truer den europæiske luftfartsindustri, der er ved at komme tilbage efter coronakrisen.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Den europæiske luftfartsindustri står over for en stor udfordring her i de travleste måneder hen over sommeren. Det skyldes, at en række flyselskabers personale planlægger at strejke i kølvandet på uløste overenskomstforhandlinger.

Det skriver Check-in.dk.

Det er altså en bølge, der skyller over de europæiske flyselskaber, hvor blandt lavprisselskabet Ryanairs personale planlægger strejker i stor stil i flere lande herunder Spanien, Belgien, Portugal, Italien og Frankrig. Det gælder kabineansatte og piloter, som strejker for bedre lønforhold.

Herhjemme har skandinaviske SAS’s piloter varslet strejke fra 29. juni, hvortil flyteknikerne har varslet en sympatistrejke fra den 5. juli.

Det sker samtidig med den store efterspørgsel på rejser efter to år med coronanedlukninger, som trækker veksler på medarbejderne, hvilket kan være med til at forklare, hvorfor der kommer så mange strejker.

”Alle flyselskaber slider med at få trafikplaner til at gå op, og det ekstra pres er nok med til at gøre medarbejderne mere mismodige. Overordnet set har vi en luftfartsindustri, som er blevet reddet af skatteyderne, og når der er noget at lave igen, er det ikke godt nok,” påpeger aktieanalysechef hos Sydbank Jacob Pedersen over for Check-in.dk.

SAS svarer igen på mulig strejke: Truer med lockout og afskedigelser


Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs