Svensk byggemarkedskæde tæller ned til åbning i Vejle

Ambitionen er 25 butikker i Danmark for svenske Byggmax, der slår de første rød-hvide døre op om godt to uger i Vejle. Afdelingschef har erfaring fra bl.a. Stark.
Svenske Byggmax har i løbet af det seneste år opkøbt Næstved Lavpristræ A/S og den danske navnebror Bygmax. Nu venter yderligere forretninger. PR-foto
Svenske Byggmax har i løbet af det seneste år opkøbt Næstved Lavpristræ A/S og den danske navnebror Bygmax. Nu venter yderligere forretninger. PR-foto

Den svenske byggemarkedskæde Byggmax meldte i april sit indtog på det danske marked, og nu er der sat åbningsdato på det første byggemarked i Vejle. Det skriver bl.a. Jydskevestkysten.

Byggmax åbner fredag 29. juli varehuset i Vejle, der er på 2500 kvadratmeter og ligger ikke langt fra konkurrenter som Bauhaus, Jem & Fix, Harald Nyborg og Davidsen Tømmerhandel.

Afdelingschef for det nye varehus er Mathias Mayn Jensen, der er 27 år og har otte års erfaring fra byggemarkedsbranchen bl.a. som butikschef i Stark i Brabrand.

”Hvis man skal sammenligne Byggmax med de byggemarkeder, som danskerne kender i forvejen, vil det være et sted imellem Jem & Fix og Bauhaus - vi har Jem & Fix’ priser og Bauhaus’ store udvalg,” siger han.

Målet er fem butikker om året

I forbindelse med annonceringen af ekspansionen til Danmark meldte Byggmax ud, at det er ambitionen at åbne 25 nye butikker inden for fem år.

”Etableringen i Danmark betyder, at vi vil være til stede i alle fire nordiske lande. Det føles som et helt naturligt skridt for os. Med butiksåbninger, den stærke online-tilstedeværelse og samarbejdet med de forskellige forretninger, vi har overtaget, tror jeg på, at Byggmax’ satsning får succes i Danmark,” sagde Mikael Bengtsson, landechef i Danmark, i en meddelelse.

Den svenske byggemarkedskæmpe har mere end 190 butikker fordelt i Sverige, Norge og Finland og begyndte allerede i 2021 det danske indtog, da kæden overtog Næstved Lavpristræ, hvis fire sjællandske butikker på længere sigt skal integreres i Byggmax-brandet.

Derudover har kæden også opkøbt sin danske navnebror Bygmax A/S, der driver en dansk netbutik med fokus på byggematerialer og gør-det-selv-produkter.

Byggmax er et af de største byggemarkeder på det nordiske marked med en omsætning i 2021 på cirka 5,5 mia. kr. Selskabet er børsnoterede på Nasdaq i Stockholm.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også