Watch Medier

Pensionskasser om Carlsberg i Rusland: Har "talt med to tunger"

En stribe pensionsfonde retter i dagens Berlingske kritik mod Carlsberg, efter det torsdag kom frem, at der fortsat produceres og sælges øl fra russiske Carlsberg-bryggerier.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Pensionskasserne Akademikerpension, PFA, Danica og LD Fonde retter nu kritik af Carlsberg og beskylder bryggeriet for at sige ét og gøre noget andet i forhold til bryggerikoncernens russiske bryggerier.

Det sker ifølge Berlingske, efter at avisen torsdag kunne fortælle, at Carlsberg fortsat producerer og sælger Tuborg samt en række andre udenlandske brands fra sine bryggerier i Rusland, selv om bryggeriet i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine besluttede at ”reducere operationerne i Rusland.”

Anders Schelde, investeringsdirektør i Akademikerpension, går så langt som at sige, at det opleves som om, at bryggeriet på toppen af Valby Bakke har talt med ”to tunger”.

Samme toner lyder ifølge avisen fra Kristoffer Fabricius Birch, aktiechef i LD Fonde, der ved årsskiftet havde aktier i Carlsberg for omkring 120 mio. kr.

”Det ser ikke ud til at være helt i overensstemmelse med, hvad Carlsberg tidligere har kommunikeret,” siger han.

I Danica og PFA har man besluttet sig for at gå i dialog med Carlsberg, skriver Berlingske.

Carlsberg producerer og sælger fortsat øl i Rusland

Carlsbergs russiske exit efterlader tvivl om regningen

Medie: Carlsberg vil tabe stort på russisk frasalg

Carlsberg giver efter og forlader Rusland

Mere fra Watch Medier

Topchef tør ikke garantere stop for fyringer

Postnord i Danmark har annonceret et farvel til flere hundrede ansatte på grund af lavere aktivitet og stigende omkostninger. Topchef tvivler på behov for nye sparerunder senere i år og afviser, at selskabet generelt er på skrump.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs