SAS’ endelige rekonstruktionsplan giver ikke flere penge til kreditorerne

Planen ventes at blive sat i høring 15. juli.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
af marketwire

Luftfartsselskabet SAS har mandag aften fremlagt sin officielle restruktureringsplan og indsendt den til Stockholms Tingsrätt. Den indebærer ikke de store forandringer i forhold til den reorganiseringsplan, som tidligere er fremlagt og godkendt af en domstol i New York i forbindelse med en rekonstruktion under kreditorbeskyttelse.

Det fremgår af en meddelelse fra SAS.

På bundlinjen står stadig, at selskabets almene usikrede kreditorer vil modtage en ”beskeden” betaling sammenlignet med deres samlede krav, og at underordnede usikrede kreditorer ingen betaling vil få.

De endelige betalinger er endnu ikke helt kendte, da de afhænger af udviklingen i dollarkursen over for svenske kr., samt om det viser sig, at SAS skal betale renter af de statslige lån, det modtog fra staterne under pandemien.

Omstruktureringsplanen skal vedtages af de berørte parter, altså kreditorerne, og den skal efter reglerne til afstemning inden for tre-fem uger. Der ventes en høring af planen i ugen, som starter den 15. juli.

Et konsortium bestående af fire parter vil samlet investere 13,2 mia. svenske kr. - omkring 8,5 milliarder danske kroner - i SAS og dermed overtage ejerskabet. Kapitalindsprøjtningen vil ske som ny ansvarlig aktiekapital og i form af udstedelse af ny konvertibel gæld samt via konvertering af eksisterende DIP-lån.

Konsortiet består af kapitalfonden Castlelake, flyselskabet Air France-KLM, Lind Invest med den danske erhvervsmand Henrik Lind i spidsen og den danske stat.

Når processen er gennemført, ventes alle eksisterende aktier at blive værdiløse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også