Watch Medier

Sådan kommer coronapas-app til at se ud

Hvis alt går efter planen, kan danskerne hente den nye coronapas-app ned på deres telefoner i slutningen af maj. Udviklingen, der er lagt i hænderne på Netcompany og Trifork, er 80 pct. færdig, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Sådan ser dele af den kommende coronapas-app ud. | Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR

Et navn og en stor QR-kode. Det er i store træk det, der bliver at se på det coronapas, man snart kan hente ned som app på sin telefon.

Hvis alt går efter planen, vil app'en være klar i slutningen af maj, og arbejdet er allerede fremskredent, skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

80 pct. af passet er færdigudviklet, og styrelsen har nu offentliggjort et par billeder af, hvordan passet kommer til at se ud i appen, som kan ses ovenfor.

Det vil være muligt at skifte mellem to funktioner i app'en; en til brug i Danmark og en til brug i resten af EU. Når app'en bruges i Danmark, vil det kun kunne ses, om coronapasset er gyldigt eller ej og ikke hvorfor. Den vil altså ikke vise, om det er, fordi den enkelte bruger er blevet testet, vaccineret eller tidligere har været smittet. Det er kun brugeren selv, der vil kunne se de informationer, skriver styrelsen.

Hvordan det vil se ud, når appen skal bruges i EU, skriver styrelsen ikke noget om.

Der arbejdes i EU på at lave en gensidig anerkendelse af alle de nationale coronapas-løsninger.

Flere virksomheder meldte sig på banen til at udvikle passet, da regeringen i marts meldte ud, at man ville lave et coronapas. Det blev Netcompany, der løb med opgaven. Den bagvedliggende infrastruktur laves af Trifork.

Coronapas-opgave går til Netcompany og Trifork

MinSundhed-app skal fungere som midlertidigt coronapas 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs