Watch Medier

Vestas køber op i producent af vindmølletårne af træ

Vindmøller med trætårne kan blive en løsning på mange markeder, mener Vestas' innovationsdirektør. Det nyetablerede Vestas Ventures har derfor som sin første investering købt en andel af et svensk selskab, der bygger vindmølletårne af træ.

Produktion hos svenske Modvion. | Foto: Modvion

Der er umiddelbart noget oplagt i at bruge seed-kapital til at investere i træ. Det er i hvert fald, hvad Vestas nu gør med en investering i den svenske startup Modvion, der udvikler og bygger vindmølletårne i træ. Opkøbet er det første i regi af investeringsplatformen Vestas Ventures, der blev etableret i november.

"Modvion passer rigtigt godt ind i Vestas Ventures og de kerneområder, vi har valgt at fokusere på. Det kan understøtte vores egne produkter, hjælpe vores kunder og understøtte den generelle omstilling mod et grønnere samfund ved ikke bare at levere grøn strøm men at gøre det med grønne produkter," siger Vestas' direktør for innovation og koncepter, Bo Svoldgaard.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs