GN Store Nord køber gamervirksomhed for 8 milliarder

I stedet for at lade sig børsnotere bliver spiludstyrsproducenten Steelseries opslugt af GN Store Nord i en handel til 8 mia. kr.
GN foretager et milliardopkøb. | Foto: GN Store Nord / PR
GN foretager et milliardopkøb. | Foto: GN Store Nord / PR
AF Morten Steen, Marketwire

GN Store Nord køber gamervirksomheden Steelseries af den danske kapitalfond Axcel for 8 mia. kr.

Det oplyste GN i en børsmeddelelse onsdag morgen.

Steelseries har ellers i de seneste måneder arbejdet frem mod en børsnotering.

GN vurderer, at opkøbet vil give selskabet en meget stærk position på det attraktive marked for gamingudstyr Først skal handelen dog godkendes af konkurrencemyndighederne, og det ventes at ske i begyndelsen af 2022.

Steelseries har omkring 350 ansatte, heraf omkring 80 softwareingeniører, og har kontorer i Danmark, Frankrig, Kina og USA. Selskabet blev opkøbt af Axcel i 2019, og i løbet af ejerskabet har producenten af gamingudstyr formået at fordoble omsætningen.

"Holdet i Steelseries har gjort det imponerende godt under vores ejerskab og vokset hurtigere end markedet med med lancering af nye hardware- og softprodukter og ved på samme tid med succes at integrere udvalgte opkøb," udtaler Lars Cordt, partner i Axcel, i en meddelelse om salget.

Sidste år omsatte virksomheden proforma for 2175 mio. kr. og havde en justeret EBITA-margin på 13,3 pct. I første halvår 2021 var omsætningen 1296 mio. kr. med en justeret EBITA-margin på 14,0 pct.

Styrket position

I løbet af Axcels ejerskab har Steelseries ligeledes gennemført flere opkøb i form af A-Volute og Kontrolfreek og konsolideret sin position på markedet.

I første halvår af 2021 øgede Steelseries omsætningen med 56 pct. I samme periode voksede ebitda-resultatet med 130 pct. og landede på 189 mio. kr.

Hos GN kalder topchef for GN Audio og Store Nord, René Svendsen-Tune, opkøbet af gamingproducenten for et perfekt match.

"Vi har i nogen tid ledt efter den rigtige vej for GN for at komme ind på det meget interessante gamingmarked, hvor vores interesse har været stærkt rettet mod highend-segmentet."

"Steelseries bringer en yderst relevant og konkurrencedygtig portefølje og stærke teknologiske kompetencer. At kombinere vores kræfter vil gavne begge organisationer, når vi går ind i en fremtid, hvor efterspørgslen efter vores produktporteføljer vil fortsætte med at være stærk," udtaler René Svendsen-Tune, i en pressemeddelelse

GN Store Nord, der er et af de ældste selskaber på den danske fondsbørs, finansierer i første omgang opkøbet med eksisterende likviditet og en mellemfinansiering, som på et senere tidspunkt erstattes med andre gældsinstrumenter. Som et resultat af opkøbet har GN besluttet at sætte sit igangværende aktietilbagekøbsprogram på pause.

Læs mere her:

Kapitalfond jubler: Først Pandora - så Steelseries 

Her er GN Audios planer for Steelseries

GN-salg er kapitalfonds næstebedste handel i 27 år 

Analytiker: Fair pris for Steelseries-opkøb 

Markedsuro skaber usikkerhed om børsnoteringer

Medie: Tvivl om børsnotering af Steelseries

Kapitalfond bekræfter børsplaner for gamingudstyrs-selskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også