Sydbank: Gennemført Novo-køb var i høj grad ventet trods knas

Trods "knas" var det i høj grad ventet ifølge Sydbank, at Novo Nordisk ville nå i mål med milliardopkøbet af Dicerna Pharmaceuticals.
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det var i høj grad ventet, at Novo Nordisk ville komme i mål med den endelige overtagelse af Dicerna Pharmaceuticals, som selskabet overtager for omkring 21,7 mia. kr.

Det er meldingen fra Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, efter Novo tirsdag satte flueben ved købet.

"Det er ikke så overraskende, for det var i høj grad ventet. Der har været lidt knas, som vi har læst om i forskellige medier. Men det har ikke været sådan, at man ikke regnede med, at det skulle gå igennem," siger analytikeren.

Han henviser blandt andet til, at der fra Dicernas top undervejs opstod modstand mod handlen.

Senest beskrev MedWatch på baggrund af indberetninger til børsmyndighederne, at selskabets administrerende direktør og medstifter, Douglas Fambrough, sammen med et bestyrelsesmedlem ikke havde planer om at acceptere buddet på 38,25 dollar per aktie.

Det skyldes, at de begge frygtede at blive omfattet af amerikanske regler for insideres kortsigtede handel med aktier, da de begge havde købt aktier i august, og dermed potentielt skulle tilbagebetale hele afkastet.

Også enkelte navngivne aktionærer har offentligt udtrykt utilfredshed og beskyldt ledelsen i Dicerna for at bryde børsregler, vildlede aktionærerne og ikke få nok for købet.

Ifølge Søren Løntoft Hansen er det derfor positivt - og igen meget ventet - at købet er faldet på plads til den pris, der er budt.

"Det er positivt, men man betaler også stadig en præmie over den aktiekurs, der var, hvis man ser i forhold til det tidspunkt, købet blev annonceret," siger han.

Opkøbet blev meddelt 18. november i år.

Novo Nordisk køber amerikansk biotekfirma for knap 22 milliarder

Novo Nordisk etablerer afdeling for RNA- og genterapier 

Novo Nordisk satser på RNA i flere områder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også