Watch Medier

Minister: Hjælpepakker til nordjyske virksomheder med omsætningsnedgang

Nedlukningen af syv nordjyske kommuner for at dæmme op for en særlig variant af corona vil blive ledsaget af hjælpepakker til erhvervsliv og arbejdspladser, forsikrer erhvervsminister Simon Kollerup torsdag aften.

Simon Kollerup på pressemødet torsdag aften. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regeringen vil "spænde det store sikkerhedsnet" ud under arbejdspladserne i Nordjylland, siger erhvervsminister Simon Kollerup på pressemødet torsdag aften i Statsministeriet.

Regeringen vil i forbindelse med den særlige coronanedlukning af syv nordjyske kommuner åbne hjælpepakkerne for alle nordjyske virksomheder, der oplever en nedgang i omsætningen:

"Regeringen vil invitere arbejdsmarkedets parter til at lave en lønkompensation, der skal gælde lokalt i Nordjylland. Vi ser også på, om vi kan hjælpe minkavlere og følgeerhverv med at omstille sig, så vi ikke mister vigtige arbejdspladser," siger Simon Kollerup.

Den økonomiske hjælp til erhvervslivet i Nordjylland vil fredag blive forhandlet af Folketingets partier, fremgår det.

Regeringen vil desuden efterfølgende diskutere mulighederne for at omstille arbejdspladser på længere sigt for så vidt muligt at undgå tab af arbejdspladser i Nordjylland, siger Simon Kollerup.

Mere fra Watch Medier

Danica Ejendomme giver 50 procent rabat på inflationsdrevne huslejestigninger

Mens visse udlejere vælger at hæve huslejen til det højest mulige niveau i en tid med rekordhøj inflation og stigende omkostninger, har Danica Ejendomme valgt at barbere halvdelen af lejestigningen. ”Vi vil gerne have, at vores lejere har råd til at blive boende,” forklarer adm. direktør Michael Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs