Watch Medier

Spionagesager mod danske firmaer viser kun toppen af isbjerget

Langt flere danske virksomheder oplever spionage fra udenlandske efterretningstjenester, end hvad der kommer offentligt frem, skriver Finans. Senest er både en sag om russisk spionage mod Serenergy og en sag om amerikansk spionage mod Terma dukket op.

Den seneste spionagesag handler om nordjyske Serenergy. | Foto: PR SerEnergy

Flere danske virksomheder oplever spionage fra udenlanske statslige aktører, og det er blot toppen af isbjerget, mener eksperter. I løbet af den seneste måned er både en russisk statsborger og en amerikansk efterretningstjeneste blevet anklaget for at udføre spionage i danske virksomheder.

Det skriver Finans.

I sidste uge blev en russisk statsborger tiltalt for at have videresolgt oplysninger fra det nordjyske selskab Serenergy til en russisk efterretningstjeneste.

"Det er chokerende, at en ansat bliver tiltalt i en så alvorlig sag, og at vores virksomhed kan have været offer for organiseret spionage," oplyser Serenergy i en pressemeddelelse ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Terma-sag

I november kom det dertil frem, at en whistleblower i Forsvarets Efterretningstjeneste havde advaret om, at det amerikanske efterretningsvæsen havde spioneret mod danske Terma.

Der gemmer sig dog langt flere af denne type spionagesager, som aldrig kommer frem, da kun få selskaber er villige til at stille sig til skue, mener eksperter ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

I forbindelse med spionagesagen mod Serenergy skriver den russiske ambassade på sin hjemmeside, at der er tale om en "fejl", og at ambassaden håber på en frikendelse og løsladelse.

Læs mere her:

Spionagetiltalt russer var ansat hos Nordjysk brændselscellefirma 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs