Spionagesager mod danske firmaer viser kun toppen af isbjerget

Langt flere danske virksomheder oplever spionage fra udenlandske efterretningstjenester, end hvad der kommer offentligt frem, skriver Finans. Senest er både en sag om russisk spionage mod Serenergy og en sag om amerikansk spionage mod Terma dukket op.
Den seneste spionagesag handler om nordjyske Serenergy. | Foto: PR SerEnergy
Den seneste spionagesag handler om nordjyske Serenergy. | Foto: PR SerEnergy
AF RITZAU FINANS

Flere danske virksomheder oplever spionage fra udenlanske statslige aktører, og det er blot toppen af isbjerget, mener eksperter. I løbet af den seneste måned er både en russisk statsborger og en amerikansk efterretningstjeneste blevet anklaget for at udføre spionage i danske virksomheder.

Det skriver Finans.

I sidste uge blev en russisk statsborger tiltalt for at have videresolgt oplysninger fra det nordjyske selskab Serenergy til en russisk efterretningstjeneste.

"Det er chokerende, at en ansat bliver tiltalt i en så alvorlig sag, og at vores virksomhed kan have været offer for organiseret spionage," oplyser Serenergy i en pressemeddelelse ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

Terma-sag

I november kom det dertil frem, at en whistleblower i Forsvarets Efterretningstjeneste havde advaret om, at det amerikanske efterretningsvæsen havde spioneret mod danske Terma.

Der gemmer sig dog langt flere af denne type spionagesager, som aldrig kommer frem, da kun få selskaber er villige til at stille sig til skue, mener eksperter ifølge Jyllands-Posten Erhverv.

I forbindelse med spionagesagen mod Serenergy skriver den russiske ambassade på sin hjemmeside, at der er tale om en "fejl", og at ambassaden håber på en frikendelse og løsladelse.

Læs mere her:

Spionagetiltalt russer var ansat hos Nordjysk brændselscellefirma 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også