Watch Medier

Ny bevægelse vil redde den danske minkproduktion

En ny bevægelse - Danske Mink - har set dagens lys. Dens mål er at samle de minkavlere, som vil genstarte minkproduktionen i Danmark.

Foto: René Schütze

Danske Mink er navnet på en ny bevægelse, som skal samle de minkavlere, der har mod på at genstarte produktionen i Danmark i fremtiden.

Bevægelsen, der ikke har nogen forbindelse til Danske Minkavlere, har fået tilsagn fra omkring 50 minkavlere, der har mod på at starte op igen ifølge talsperson, skriver Politiken.

En af disse er Erik Vammen, der endnu stædigt holder fast i sine avlsdyr.

"Jeg føler, at håbet om at kunne beholde mine mink, og min fremtid som minkavler er blevet en lille smule mere realistisk," siger han til mediet.

Initiativet møder opbakning fra flere politikere, hvor de Per Larsen og Rasmus Jarlov fra De Konservative ønsker, at nedlukningen er minkerhvervet kun forbliver midlertidigt.

Samtidig håber bevægelsen på, at regeringen vil godkende et stort forskningsprojekt ved Aarhus Universitet og København Universitet, der skal gøre minkerhvervet mere bæredygtigt.

Der gælder et midlertidigt forbud mod minkavl frem til 31. december 2021.

Formand for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, har flere gange understreget, at aflivningen af samtlige mink i Danmark ville være en "de facto nedlukning af det danske minkerhverv".

Minkavlerne har endnu ikke fået en krone i kompensation for aflivningen af sine mink.

Læs mere her:

Formand: Minkavlerne mangler 4-5 mia. kr.

Tredje minister skal nu overtage minkforhandlinger

Minkforbud i hele 2021 bliver vedtaget uden støtte fra Venstre 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs