Watch Medier

Amerikansk hedgefond hårdt ramt af Gamestop-kurshop: Tabte 4,5 mia. dollar i januar

Det kan få vedvarende effekt på de professionelle investorers forretningsmodel, hvis små private investorer rotter sig sammen om opkøb, som de gjorde med Gamestop-aktien. Her har fonden Melvin Capital tabt over 27 mia. kr. på at spekulere i kursfald.

Gamestop-aktien blev opkøbt af en hær af små investorer, og hedgefonde, der spekulerede i kursfald blev kørt over, | Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP / AFP

Den ameirkanske hedgefond Melvin Capital, der har været særlig hårdt ramt af de voldsomme kursstigninger i blandt andet Gamestop-aktien, har i januar tabt 4,5 mia. dollar – svarende til 27,6 mia. kr. eller over halvdelen af fondens aktiver.

Det skriver Financial Times.

Melvin Capital fortalte onsdag i sidste uge, at den var tvunget til at lukke sin korte position i Gamestop og har tilpasset sin portefølje i en mindre risikobetonet retning. Den havde med andre ord spekuleret i, at kursen på Gamestop ville falde.

Ifølge en kilde tæt på sagen er selskabets gearing nu på det laveste niveau, siden selskabet blev etableret i 2014.

Fondens tab glæder til gengæld hæren af privatinvestorer, som gennem koordinerede opkøb netop ønskede at straffe det, de betragter som et "ødelagt system", der blot gavner landets elite.

De voldsomme kursstigninger i Gamestop på 1625 pct. siden årets begyndelse har da heller ikke kun ramt Melvin Capital.

Også andre investeringsfonde har set sig nødsaget til at genoverveje deres risikostrategi.

Vedvarende effekt på investorers forretningsmodel

"Begivenhederne i markedet har været et en øjenåbner, og privatinvestorerne vil sandsynligvis blive ved med at spille en rolle, hvilket formentlig får en permanent betydning for de institutionelle investorers forretningsmodel," vurderer Barclays-strategen Maneesh Deshpande, over for Financial Times.

USA's myndigheder fortalte i sidste uge, at man vil gennemgå markedstransaktioner for tegn på manipulation, samt undersøge, om handelsplatformenes restriktioner på udvalgte aktier satte investorer i en ugunstig position.

Læs mere her:

Gamestop-effekten fortsætter hos Nordnet: Torsdag ny rekorddag

Nasdaq Danmark: Vi holder også øje med Facebook og Reddit

Investeringsøkonom efter Gamestops aktieeksplosion: ”Det her er 5-10 gange større end noget, jeg før har set”

Aktierne dykker i Europa - analytiker ser det som en korrektion

Danske aktier på stærkt tilbagetog 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs