Watch Medier

Nu vil investorerne kigge i børskoncerners skattebetalinger

Mere åbenhed om skattebetalinger er, hvad flere store investorer vil kræve på forårets generalforsamlinger i børsnoterede virksomheder som Carlsberg, FLSmidth og GN Store Nord. Senest har Novo Nordisk netop besluttet at fortælle om skattebetalinger på regions-niveau.

Dybere indsigt i selskabernes skattebetalinger er et nyt ønske fra investorerne. | Foto: Philip Davali/EB

En række institutionelle investorer som Akademikerpension og LD Fonde kræver indsigt i de største danske børskoncerners skattebetalinger.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Danske børsnoterede selskaber bør være mere åbne og detaljerede omkring deres skattepolitik og skattebetalinger.

Det mener blandt andet pensionsfondene Akademikerpension og LD Fonde, som på de kommende generalforsamlinger vil opfordre til offentliggørelse af skattebetalinger til helt ned på landeniveau.

"Hvis vi får mere transparens på det område, tror vi på, at det lægger pres på dem, som kører reglerne lige til kanten. Ultimativt kan det en dag gøre en forskel, for politisk har det ikke været muligt at skabe fodslag for det, så det skal komme fra selskaberne selv," siger Anders Schelde, der er investeringsdirektør i Akademikerpension, til avisen.

I efteråret opfordrede pensionsfondene Chr. Hansen og Coloplast til at undersøge, hvilke forretningsmæssige konsekvenser det ville have at rapportere skatteoplysningerne på landeniveau, mens Carlsberg, FLSmidth og GN Store Nord ventes at stå for skud i foråret.

Novo Nordisk har netop besluttet at offentliggøre skattebetalinger for hver af de regioner, hvor selskabet opererer, og vil dertil oplyse, hvor selskabets intellektuelle rettigheder ejes, omfanget af produktionen samt regionernes andel af Novo Nordisks samlede salg.

Også i EU er der pres på selskabernes skatterapportering. Europa-Parlamentets komité for skatteforhold har blandt andet presset på for at fremme ensartet selskabsbeskatning i unionen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs