Watch Medier

Investorkodeks skal sikre flere kvinder i selskabsledelser

Pensiondanmark og erhvervsorganisationen Dansk Erhverv har taget initiativ til t fælles kodeks for investorer, der skal skaffe mere kønsdiversitet i toppen af erhvervslivet.

Tre af topcheferne i C25 er kvinder. | Foto: Jens Dresling

Dansk Erhverv går sammen med Pensiondanmark om en opfordring til et kodeks for investorer, der skal sikre kønsdiversitet i selskabers ledelse.

Det skriver dagbladet Børsen.

Dansk Erhverv vil sammen med Pensiondanmark skride til handling for at sikre, at der sikres tilstrækkelig kønsdiversitet i de danske selskabsledelser.

Analyser fra Den Internationale Valutafond, IMF, og McKinsey viser ifølge Børsen, at der er en sammenhæng mellem kønsdiversitet i ledelse eller bestyrelse og højere rentabilitet.

For at sikre det bedst mulige afkast anbefaler Pensiondanmark derfor også diversitet og ligestilling.

Internationalt er kravene til kønsdiversitet også begyndt at dukke op, hvor flere kræver et bestemt antal af underrepræsenterede minoriteter eller kvinder nomineret til bestyrelser.

Også Blackrock har sat fokus på diversiteten i sine investeringer.

"Vi bliver nødt til at skrue op for retorikken, hvis der skal ske noget, og det vil jeg helt klart opfordre alle andre investorer til også at gøre," siger Christian Hyldahl, der er chef for det kontinentale Europa i Blackrock, til Børsen.

"Vi har rigtig god erfaring med, at virksomhederne lytter, specielt når de kan se, at det reelt har konsekvenser. Når vi siger, vi kommer til at stemme imod, hvis man ikke gør tilstrækkelige fremskridt, så er der mange, der pludselig flytter sig," fortsætter han.

58 pct. af nye bestyrelsesmedlemmer i 2020 var kvinder, mens blot en tredjedel af pladserne i alt er besat af kvinder, viser en analyse fra Axcel Future ifølge Børsen.

Investorgruppe klar med millionbeløb til deep tech-startup

Vækstfonden vender massivt halvårsunderskud til et plus i 2020 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs