Slots- og Kulturstyrelsen politianmelder Børsen for mulig coronasvindel

Sagen om manipulation med corona-kompensation i Børsen bliver nu en sag for bagmandspolitiet, efter Slots- og Kulturstyrelsen har valgt at politianmelde mediet. Kulturminister Joy Mogensen kalder sagen "meget alvorlig".
Kulturminister Joy Mogensen kalder sagen meget alvorlig. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Kulturminister Joy Mogensen kalder sagen meget alvorlig. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
AF RITZAU/MEDIAWATCH

Slots- og Kulturstyrelsen har politianmeldt dagbladet Børsen for mulig svindel med coronakompensation.

Det oplyser Kulturministeriet tirsdag aften i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at en advokatundersøgelse har vist, at der er blevet manipuleret med annonceindtægterne hos mediet i et forsøg på at få mere corona-støtte. Det meddelte Børsen, der selv igangsatte advokatundersøgelsen for en måned siden, tidligere tirsdag.

Fire medarbejdere i annonceafdelingen er i samme forbindelse blevet afskediget, herunder den kommercielle direktør.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kaldet Bagmandspolitiet - der skal stå for den strafferetlige efterforskning af sagen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Kulturminister Joy Mogensen (S) kalder sagen "meget alvorlig".

”Det er fuldstændigt uacceptabelt, hvis virksomheder snyder med hjælpeordningerne. Regeringen og et flertal af Folketingets partier har sørget for hjælpepakker, der holder hånden under virksomhederne og vores kulturliv," udtaler hun i meddelelsen.

"Partierne har sikret, at medierne kan udkomme under pandemien og komme på den anden side af coronakrisen til trods for faldet i annonceindtægter. Det er dybt skuffende og meget alvorligt, hvis en virksomhed snyder med hjælpeordningerne. Den konkrete sag er overgivet til politiet og bliver strafferetligt efterforsket, og Slots- og Kulturstyrelsen vil samtidig tage stilling til et eventuelt tilbagebetalingskrav over for Børsen.”

Har undskyldt

Børsen har ifølge egne tal modtaget knap 51.000 kroner i uberettiget støtte. Det kom frem af advokatundersøgelsen, der er blevet udfærdiget af advokatfirmaet Plesner.

Det var et tip fra en whistleblower til Børsens ansv. chefredaktør og adm. direktør, Bjarne Corydon, der for fire uger siden fik Børsen til at igangsætte advokatundersøgelsen.

Bjarne Corydon har i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen været ude for at undskylde på vegne af avisen.

De fire tidligere medarbejdere har ifølge Corydon ikke fået personlig økonomisk vinding ud af manipulationen med annonceindtægterne.

Den administrerende direktør har desuden gjort det klart, at han selv er blevet undersøgt på lige fod med de involverede.

"Og Plesner har haft en klar konklusion: Jeg har ikke vidst det og har ikke haft nogen anledning til at have vidst det,"sagde han tidligere tirsdag.

Kulturministeriet oplyser i pressemeddelelsen, at ministeriet ikke har yderligere kommentarer til sagen, så længe efterforskningen står på.

Læs mere her:

Advokatundersøgelse fastslår: Børsen manipulerede med salgstal for at opnå mere coronastøtte

Styrelse: Børsen-sag kan føre til yderligere kontrol af corona-ordning

Bjarne Corydon: "Det er en udfordring, vi skal tackle" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også