Watch Medier

Ryanair modtog mest i coronastøtte blandt flyselskaberne

Udenlandske flyselskaber har modtaget over halvdelen af støtten fra dansk hjælpepakke til luftfarten.

Ryanair var det selskab, der modtog mest støtte fra luftfartspakken. | Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Over halvdelen af den luftfartspakke, der skulle holde hånden under danske luftfartsselskaber gennem coronakrisen, er gået til 41 udenlandske selskaber, skriver Politiken.

Ifølge en opgørelse fra Trafikstyrelsen er knap 45 mio. kr. ud af de knap 69 mio. kr. gået til udenlandske selskaber, hvoraf Ryanair, Emirates, Qatar Airways og Air China er nogle af de selskaber, der har modtaget støtte fra den danske hjælpepakke.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

De udenlandske selskaber har kunnet søge den danske hjælpepakke, da ordningen skal understøtte alle flyvninger til og fra danske lufthavne, og selskaberne har derved kunnet reducere deres start- og passagerafgift med 50 pct.

Ryanair er det selskab, der har modtaget den største støtte med 6 mio. kr., hvilket næsten svarer til det beløb, SAS modtog fra ordningen.

Ifølge transportminister Benny Engelbrecht (S) ville det være konkurrenceforvridende, hvis ikke udenlandske selskaber, der flyver til de danske lufthavne, kunne modtage samme støtte som de danske. Han pointerer, at det også handler om at holde flybranchen i gang for erhvervslivet.

Svensk flyselskab gør sit indtog i Aarhus Lufthavn 

Norwegian flyver med flere passagerer 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs