Kinas myndigheder forbereder sig på "mulig storm" omkring Evergrande

Den kinesiske centralregeringen har udstedt en instruks om kun at gribe ind hos kriseramte Chine Evergrande i sidste øjeblik, skriver The Wall Street Journal.
Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Den kinesiske regering er tilsyneladende ikke meget for at redde den kriseramte kinesiske ejendomsudvikler. Tværtimod har centralregeringen i Beijing nu advaret lokale myndigheder rundt om i landet om en "mulig storm" med økonomiske og sociale konsekvenser.

Det skriver The Wall Street Journal på baggrund af unavngivne kilder.

Instruksen til de lokale myndigheder og statsejede virksomheder er kun at gribe ind i sidste øjeblik for at håndtere følgevirkningerne, hvis ikke Evergrande formår at få styr på sin finansielle krise.

Blandt de opgaver, som myndighederne er blevet pålagt at udføre, er at forhindre mulig uro og modvirke, at følgevirkninger fra påvirkede boligkøbere også rammer den bredere økonomi. Eksempelvis ved at begrænse mulige jobtab.

De lokale myndigheder er ifølge The Wall Street Journal blevet pålagt at sammensætte grupper af revisorer og juridiske eksperter, som skal undersøge Evergrandes finansielle operationer i de respektive regioner. Desuden skal lokale regeringer i dialog med statsejede og private ejendomsudviklere gøre klar til at overtage og færdiggøre Evergrandes projekter, og politimyndighederne er blevet indskærpet at være parate til at overvåge mulig offentlig vrede og "massebegivenheder", altså protester og demonstrationer.

China Evergrande skal de kommende uger indfri en række obligationslån.

Læs mere her:

Kinesiske myndigheder giver instrukser til Evergrande

Evergrandes aftale om rentebetaling vækker ny usikkerhed

Gældsplaget kinesisk selskab indgår aftale om rentebetaling

Frygt for kollaps hos ejendomskæmpe gav store fald

Gigantisk konkurs truer i Kina 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også