Watch Medier

Direktøren siger op i Landbrug & Fødevarer efter DanBred-sag

En af landets mest magtfulde erhvervsorganisationer har mistet sin direktør. Anne Arhnung har opsagt sin stilling i Landbrug & Fødevarer, fordi den valgte ledelse ikke lyttede til hende i håndteringen af sexchikane-sagen i datterselskabet Danbred.

Anne Ahrnung forklarer sin afgang med, at toneangivende valgte i formandskabet ikke lyttede til hende. | Foto: Tobias Kobborg//

Den administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, opsiger sin stilling med omgående virkning.

Det oplyser hun selv i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen sker opsigelsen på grund af uenighed med den øverste politiske ledelse om håndteringen af sagen om sexisme i DanBred.

Sagen handler om den daværende direktør, Thomas Muurmann Henriksen, der blev opsagt efter afsløringer om sexchikane rettet mod flere kvinder.

Landbrug & Fødevarer ejer en del af DanBred og har derved været med til at tage beslutningen om at opsige direktøren.

Desværre har toneangivende valgte i formandskabet – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig

Anne Ahrnung, afgående direktør i Landbrug & Fødevarer

"Jeg har, siden denne sag kom til mit kendskab i begyndelsen af sommeren, rådgivet Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse til at handle ansvarligt ud fra det kodeks for god virksomhedskultur, som jeg selv har stået i spidsen for at implementere i Landbrug & Fødevarers organisation."

"Der har på intet tidspunkt været tvivl eller inkonsistens i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have været håndteret. Desværre har toneangivende valgte i formandskabet – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig."

"Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvensen af i dag," siger Anne Arhnung i pressemeddelelsen.

Afventede landbrugsaftalen

Anne Arhnung har arbejdet i Landbrug & Fødevarer i 25 år. I ni af dem har hun været i direktionen, hvoraf tre har været som administrerende direktør.

Ifølge hende selv har hun længe overvejet sin stilling. Men hun har ventet med at tage det endelige skridt, til der var landet en holdbar landbrugsaftale, så hendes fratrædelse ikke kom til at tage fokus fra og skade de afsluttende landbrugsforhandlinger.

"Jeg har været stolt af at stå i spidsen for organisationen og vil også fremover følge landbrugs- og fødevareerhvervet med stor interesse, og jeg håber, at organisationen med formand Søren Søndergaard i spidsen vil sætte nye standarder for den valgte ledelse," siger Anne Arhnung.

Efter Anne Arhnungs opsigelse er Flemming Nør-Pedersen blevet konstitueret som adm. direktør. Derudover består direktionen i Landbrug & Fødevarer af Lars Daugaard, Morten Boje Hviid og Ejnar Schultz.

Læs mere her:

Landbrug & Fødevarer har fundet midlertidig afløser til toppost 

Landbrugstop greb ikke ind trods advarsel om grov krænkelsessag i datterselskab

Afgået Danbred-formand stopper i alle bestyrelser hos grovvarekoncerner

Ejerkredsen bag Danbred præsenterer ny bestyrelse oven på skandalesag

Topchef i landbrugsfirma trækker sig efter sager om krænkelser 

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs