Watch Medier

Landbrug & Fødevarer har fundet midlertidig afløser til toppost

Direktør for medlemmer og markeder er blevet indsat som konstitueret adm. direktør, efter Anne Ahrnung forlod posten mandag. Formand modtog opsigelsen med beklagelse.

Foto: PR

Den midlertidige arvtager af Anne Ahrnungs post som adm. direktør er fundet i Landbrug & Fødevarers direktion.

Fællesformandskabet har således besluttet at indsætte Flemming Nør-Pedersen som konstitueret adm. direktør, der indtil nu har været direktør for medlemmer og markeder.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Anne Ahrnung forlod mandag posten som topchef for interesseorganisationen som følge af håndteringen af Danbred-sagen.

"Der har på intet tidspunkt været tvivl eller inkonsistens i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have været håndteret. Desværre har et flertal i den politisk valgte ledelse – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig. Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvensen af i dag," udtalte den afgående direktør i en pressemeddelelse.

Opsigelsen vækker beklagelse hos formand Søren Søndergaard, men han har samtidig forståelse for Anne Ahrnungs beslutning.

"Det har været en svær tid. Også for Anne, der i væsentlig grad er blevet personificeret med sagen og dens håndtering, men som jeg har sagt før, er det hele ledelsens ansvar," siger han og fortsætter:

"På vegne af den samlede ledelse i Landbrug & Fødevarer har jeg givet en uforbeholden undskyldning i sagen. Sagen skulle have været håndteret helt anderledes hos os. Vi skulle have grebet ind langt tidligere. De forkerte beslutninger bærer vi et fælles ansvar for i Landbrug & Fødevarers ledelse, og man kan og skal forvente mere af os."

Sagen om Danbred har kørt i højeste gear de seneste uger, efter at erhvervsmediet Finans i september afslørede en række krænkelsessager internt i selskabet, hvilket først kostede direktør Thomas Muurmann Henriksen jobbet og sidenhen også fik afsat bestyrelsen.

Landbrug & Fødevarer sætter gang i ekstern undersøgelse

Direktøren siger op i Landbrug & Fødevarer efter DanBred-sag

Danbred får ny direktør efter krænkelsessager

Afgået Danbred-formand stopper i alle bestyrelser hos grovvarekoncerner

Hele Danbreds bestyrelse trækker sig efter skandalesag

Krænkelser sender rystelser gennem stort landbrugsfirma 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede