Russiske milliardærer fik beslaglagt deres yachter

Som følge af sanktioner har tysk og fransk politi beslaglagt flere russiske rigmænds yachter, herunder en fire milliarder kroners yacht, som lå på værft i Hamburg.
Den beslaglagte yacht Dilbar anslås at have en værdi på 4 mia. kr. Arkivfoto: Yoruk Isik/Reuters/Ritzau Scanpix
Den beslaglagte yacht Dilbar anslås at have en værdi på 4 mia. kr. Arkivfoto: Yoruk Isik/Reuters/Ritzau Scanpix
Af ritzau/Reuters

De tyske myndigheder har i Hamburg beslaglagt en luksusyacht i et prisklasse på omkring fire milliarder kroner. Yachten tilhører den russiske milliardær Alisher Usmanov.

Den russiske forretningsmand, som er en af de rigeste personer i Rusland, er omfattet af EU’s sanktioner i forbindelse med invasionen af Ukraine. Det skriver det amerikanske erhvervsmagasin Forbes med henvisning til kilder i yachtindustrien.

Den godt 150 meter lange superyacht ”Dilbar” med en swimmingpool på 25 meter, er blevet beslaglagt i Hamburg, hvor den var på værft.

Samtidig har de franske myndigheder ifølge AFP beslaglagt en yacht, som ejes af et selskab med forbindelser til Igor Sechin. Han er topleder i det store russiske energiselskab Rosneft. Også han er tæt på præsident Vladimir Putin.

Fartøjet ”Amore Vero”, der er næsten 86 meter langt, blev beslaglagt på et værft i La Ciotat nær Marseille, oplyser det franske finansministerium. Fartøjet har blandt andet en swimmingpool, der kan ændres til en helipad - en platform, hvor en helikopter lande.

Setjin er hovedaktionær i et selskab, som er ramt af EU’s sanktioner.

Den Franske Riviera har i en årrække været populær hos ultravelhavende russere. De franske myndigheder sagde i sidste uge, at de vil slå hårdt ned på russiske oligarker, der har besiddelser i landet, hvad enten det er yachts, biler eller luksusboliger.

”Hvis jeg var en oligark - i Rusland eller i Frankrig - så ville jeg være urolig,” sagde den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, tidligere i denne uge.

EU har indført sanktioner mod 26 prominente rigmænd i Rusland.

Britiske advokater i skudlinjen for at samarbejde med russiske rigmænd

Russiske Abramovich sætter Chelsea til salg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også