Arla stopper alle aktiviteter i Rusland

Krigen i Ukraine får nu Arla til at indstille sin forretning i Rusland. Mejerikoncernen ville i sidste uge se tiden an, før den besluttede noget om de russiske aktiviteter, og fredag ønskede Arla at undersøge ejerforholdene i sin partnervirksomhed yderligere.
Adm. direktør Peder Tuborgh har først set situationen an i 12 dage efter invasionen. Men mandag meldte Arla om stop for sine aktiviteter i Rusland. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Adm. direktør Peder Tuborgh har først set situationen an i 12 dage efter invasionen. Men mandag meldte Arla om stop for sine aktiviteter i Rusland. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Arla stopper alle aktiviteter i Rusland.

Det skriver mejerikoncernen i en kortfattet pressemeddelelse, hvor beslutningen kommer som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Det gælder både Arlas lokale selskabers aktivitet samt import.

"Konsekvenserne af Ruslands invasion af Ukraine er tragiske, og jeg deler det håb, som det meste af verden sidder med lige nu – at der hurtigst muligt findes en løsning. Vi indstiller nu vores operationer i Rusland og fokuserer på, hvordan vi bedst kan støtte vores 70 kolleger i Rusland, som er direkte berørt af dette," siger Peder Tuborgh, adm. diretør i Arla Foods.

I 2021 omsatte Arla for omkring 400 mio. kr. i Rusland.

Beslutningen om at trække sig ud af Rusland kommer oven på, at AgriWatch de seneste dage har kunnet beskrive Arlas mangeårige partner, den russiske-mejerikoncern Molvest’s ejerforhold.

Flere andelshavere og foreninger har op til beslutningen anbefalet mejerikoncernen at trække sig ud af Rusland, efter dets invasion af Ukraine.

Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter har opfordret til et russisk Arla-stop, og beslutningen vækker nu glæde hos formand Kjartan Poulsen.

”Det var da fantastisk. Det er godt, at de har hørt efter,” siger Kjartan Poulsen.

Arla vil ikke udtale sig yderligere om indstillingen af sine russiske aktiviteter, oplyser mejerikoncernen til AgriWatch.

Læs mere her:

Arla donerer millionbeløb og russisk overskud til Røde Kors

Arla-landmænd fastholder: Uanset ejerskab, skal vi ud af Rusland nu

Folkevalgte ejere lægger pres på Arla: Forlad Rusland

Arla afviser nuværende forbindelse til sanktionsramt politiker

Arlas Rusland-partner stemte for russisk aggression og er på sanktionsliste 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også