Myndigheder åbner undersøgelse af FLSmidth for muligt sanktionsbrud

Cement- og mineudstyrskoncernen FLSmidth bliver undersøgt af Erhvervsstyrelsen for brud på sanktioner i forbindelse med et mineprojekt i Belarus.
FLSmidth mistænkes for at bryde EU-sanktioner. | Foto: Morten Schärfe
FLSmidth mistænkes for at bryde EU-sanktioner. | Foto: Morten Schärfe
af marketwire

Erhvervsstyrelsen har nu iværksat en undersøgelse af anklager rettet mod ingeniørkoncernen FLSmidth om brud på EU’s sanktioner.

Det skriver Finans.

Oplysningen kommer efter Finans i samarbejde med Danwatch tirsdag beskrev, hvordan FLSmidth muligvis har brudt EU’s sanktioner i forbindelse med et mineprojekt i Belarus.

”Erhvervsstyrelsen kan bekræfte, at styrelsen har igangsat en undersøgelse af eventuelle sanktionsbrud i forbindelse med virksomhedens involvering i Belarus,” skriver Erhvervsstyrelsen til Finans.

Der er tale om et mineprojekt i Belarus, hvor FLSmidth i december efter indførelsen af amerikanske sanktioner indstillede sine leverancer. Eksperter mener dog, at ingeniørkoncernen allerede måneder inden burde have droppet projektet, til en værdi af 360 mio. kr., fordi EU sanktionerer storaktionæren, den russiske oligark Mikhail Gutseriev, af mineprojektet.

Gutseriev blev sidste sommer sanktioneret af EU på baggrund af hans tætte forhold til den belarussiske diktator Alexandr Lukasjenko.

FLSmidth anklages for sanktionsbrud i Belarus

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også