Rusland åbner for begrænset aktiehandel fra torsdag

Den russiske centralbank har besluttet at tillade børshandel med 33 russiske aktier fra torsdag, efter handelen har været suspenderet siden 25. februar. Aktiehandelen vil dog blive delt op et marked for udenlandske investorer og et for hjemlige investorer.
Den russiske børs genåbner delvist torsdag. Foto: Natalia Kolesnikova/AFP/Ritzau Scanpix
Den russiske børs genåbner delvist torsdag. Foto: Natalia Kolesnikova/AFP/Ritzau Scanpix
af MarketWire

I snart en måned har det været umuligt at handle på den russiske børs, men nu hedder det fra landets myndigheder, at der kan være udsigt til en genåbning.

Den russiske centralbank meddeler nemlig ifølge Bloomberg News, at den vil tillade handel med 33 aktier fra 24. marts. Dog vil der være forbud mod shorthandel af aktier.

Det russiske aktiemarked har været lukket siden 25. februar for at forhindre et kollaps i økonomien. EU’s sanktioner har imidlertid påvirket den russiske rubel betydeligt.

Ifølge Wall Street Journals oplysninger planlægger de russiske myndigheder at åbne børsen i to separate markeder – et til udenlandske investorer og et til indenlandske. Det fortæller en anonym kilde til mediet.

Ifølge centralbanken vil markedet genåbnes i faser. Den første, der fandt sted i mandags, da handlen med russiske statsobligationer blev genoptaget.

Rusland suspenderer al aktiehandel

Danske investorer brænder inde med sanktionsramte russiske aktier

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også