Watch Medier

Afgående Bioporto-topchef ville ikke flytte til USA

Diagnostikselskabet Bioporto skal fremover have fuldt fokus på det amerikanske marked, og det kræver en topchef i USA. Men den tur over Atlanten vil adm. direktør Peter Mørch Eriksen ikke tage, og derfor stopper han.

Peter Mørch Eriksen er efter egen opfattelse ikke mere den rigtige topchef for Bioporto, da han ikke ønsker at flytte til USA. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Bioportos udmelding onsdag aften om, at den adm. direktør Peter Mørch Eriksen trækker sig fra topposten, er helt i tråd med diagnostikselskabets udvikling og behov, da virksomheden satser stærkt på en amerikansk lancering af sin nyretest NGAL efter en forventet godkendelse i USA.

Det forklarer topchefen til aktiemediet Euroinvestor.

"Hvis vi snakker om at have en godkendelse primo næste år, så skal man finde den, der vil flytte, og jeg vil gerne være ærlig og sige, at det ikke bliver mig, der flytter til USA som 61-årig," siger Peter Mørch Eriksen, som understreger, at han først trækker sig helt fra BioPorto i januar 2022, og at han bliver på topposten, indtil hans afløser er fundet.

Derfor ser han ikke noget dramatisk i udmeldingen, som han har tænkt over gennem længere tid, da han ser et behov for at få flyttet selskabets opmærksomhed mod USA og altså også få en bosiddende adm. direktør på plads derovre.

Udmeldingen skal ifølge Peter Mørch Eriksen sikre en rolig overgang og en professionel måde at finde en afløser, men nyheden om Peter Mørch Eriksens exit kommer blot ni dage efter, at også finansdirektør Ole Larsen sagde op i selskabet for at søge nye udfordringer.

Bioporto satser ud over sin NGAL-test til akut nyreskade også på en covid 19-test.

Læs mere her:

Topchef stopper i Bioporto

Finansdirektør forlader børsnoteret diagnostikselskab

Bioporto holder sin hjemmetest ud i strakt arm: "Kan være alt eller intet"

Dansk medicinalselskab kan være på vej med corona-spyttest til hjemmebrug om få måneder

Alt udsolgt i Bioportos aktieemission 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede