Royal Greenlands direktør stopper

Efter 11 år som adm. direktør for fiskekæmpen Royal Greenland har Mikael Thinghuus aftalt sin fratrædelse i løbet af sommeren 2022.
Mikael Thinghuus, adm. direktør i Royal Greenland.
Mikael Thinghuus, adm. direktør i Royal Greenland.

Royal Greenlands topchef, Mikael Thinghuus, har efter 11 år i jobbet aftalt med selskabets bestyrelse, at han fratræder i løbet af sommeren 2022.

Det skriver fiskeindustriselskabet i en pressemeddelelse, hvori det også fremgår, at der er ikke er nogen afløser på plads.

Mikael Thinghuus har været i det store grønlandske selskab med dansk hovedsæde i Aalborg siden årsskiftet 2010/2011. Da han tiltrådte, befandt Royal Greenland sig i en dyb krise såvel finansielt som strategisk, fremgår det.

Siden tiltrædelsen i 2010 er underskud i Royal Greenland over en bred kam blevet vendt til en stribe overskud, bl.a. gennem frasalg af en lang række af de aktiviteter, Royal Greenland drev i 2011.

Provenuet fra frasalgene er brugt til at tilbagebetale den halve milliard danske kroner, selskabet modtog fra ejeren, det grønlandske Selvstyre, i forbindelse med krisen i 2010. Den anden del har Mikael Thinghuus været med til at investere i nye aktiviteter i Newfoundland og Labrador, Nova Scotia, Chile og Norge.

”Jeg har i endog meget høj grad nydt at arbejde i en lidt større sags tjeneste. Dels fordi dét at producere sunde fødevarer af tårnhøj kvalitet er meget meningsfyldt; dels fordi Royal Greenland er så helt afgørende for det grønlandske samfund og Selvstyre; og dels fordi Royal Greenland både i og uden for Grønland er en førende virksomhed i vores branche i forhold til både biologisk og social bæredygtighed,” udtaler hovedpersonen selv.

I meddelelsen udtaler selskabets formand, Niels de Coninck-Smith, at man har indledt en proces, hvor efterfølgeren skal findes, og at man regner med at det kommer til at tage et stykke tid. I den mellemliggende fase vil Mikael Thinghuus være direktør, frem til en afløser er på plads.

Pandemien ramte hård

Der foreligger endnu ikke tal for udviklingen i 2021, men af meddelelsen fremgår det, at det resultatmæssigt vil være "selskabets klart bedste år nogensinde", og at 2022 er "særdeles lovende".

Læs mere her:

"Fødevarer er noget af det mest meningsfyldte, man kan beskæftige sig med" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også