Watch Medier

Medier: Lyssky kunder gav Danske Bank-ansatte store pengebeløb

Nye oplysninger viser ifølge flere medier, at en gruppe ansatte i Danske Bank i Estland efter alt at dømme modtog bestikkelse.

Danske banks nu lukkede filial i Tallinn. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

11 ansatte i Danske Banks hedengangne estiske afdeling fik overført store pengebeløb fra nogle af de firmaer, der havde konti i bankens estiske afdeling.

Det skriver tre danske medier, der har fået adgang til afhøringsdokumenter fra de estiske myndigheder af de 11 tidligere Danske Bank-ansatte.

Der er tale om Berlingske, der tidligere har oprullet sagen om formodet hvidvaskning gennem Danske Banks estiske filial, samt DR og Politiken.

Berlingske beskriver en ansat, der har fået indsat beløb svarende til over en million kroner på sin konto. Beløbene blev indsat kontant.

Under en ransagning hos den pågældende ansatte fandt estisk politi en Range Rover Sport, en Mercedes GL 320 og BMW X5 samt ure og smykker af mærkerne Tag Heuer, Tissot, Longines og Tiffany's.

Ifølge DR har estisk politi blandt andet øje for et britisk selskab ved navn Goldcraft.

Selskabet førte mellem marts 2011 og september 2012 ifølge DR 300 millioner kroner gennem Danske Bank i Estland.

"Mindst 12 millioner kroner kan direkte forbindes til svindel i Georgien, slår estisk politi fast," skriver DR.

I samme periode blev tre millioner kroner ifølge DR indsat på en konto, der tilhørte firmaet Eridan, som tilhørte en tidligere leder i Danske Bank.

Politiken skriver, at samme leder var blevet fyret - men før det stod han for at oprette Goldcrafts konto i Danske Bank.

Hele sagen om Danske Banks estiske filial undersøges af myndigheder i en række lande herunder Danmark, Estland og USA.

Danske Banks estiske afdeling lukkede sidste år.

Til både Berlingske og DR siger Jakob Dedenroth Bernhoft fra firmaet Revisorjura, at de nye oplysninger underbygger en mistanke om, at Danske Bank ikke kun har været et offer for misbrug.

- Det bekræfter det billede, jeg har fået af de dokumenter, som jeg tidligere har haft lejlighed til at gennemgå - nemlig at Danske Bank Estland ikke blot har været misbrugt til hvidvask, men direkte var involveret i hvidvask, siger han til Berlingske.

Læs mere her:

Nyt hvidvasklæk rammer danske banker: Få overblikket her

Flere danske banker omtales i nyt hvidvasklæk 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs