Watch Medier

Aktieudvidelsen i SAS udløser nye kursfald

SAS-aktien falder kraftigt, efter at de mange nyudstedte aktier nu er optaget til handel på børsmarkedet. Tirsdag dykkede aktien over 30 procent, og den seneste uges fald er tæt på 80 procent.

Først nu kommer de kraftige kursfald i SAS udløst af aktieudvidelsen. | Foto: Jens Dresling

De mange milliarder nyudstedte aktier i luftfartsselskabet SAS er blevet optaget til handel og nu og lagt sammen med de eksisterende aktier på fondsbørsen i København, Stockholm og Oslo.

Selv om det langtfra er nogen overraskelse, at de nye aktier kan handles på børserne, var der tirsdag et stort salgspres på flyaktien, der allerede var sendt i knæ i kølvandet af coronakrisen.

Tirsdag omkring klokken 9.30 dykkede SAS' aktie 33,1 pct. til 0,65 kr. i København, og dermed er det sjette dag i træk, at aktien oplever store fald.

"Den proces, der har været omkring SAS rekapitaliseringsplan og aktieemissionen, har i den grad ophævet nogle af de ellers normale spilleregler i forhold til finansiel og økonomisk teori. Jeg har lige fra start argumenteret for, at den her aktie skulle ned at ligge i noget nær det her niveau," siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

"Jeg har hele tiden sagt, at vi skulle være opmærksomme på, at det ville komme. Hvorfor det først kommer nu, det er for mig et åbent spørgsmål," fortsætter han.

SAS gennemførte i slutningen af oktober sin rekapitaliseringsplan, som skulle sikre flyselskabets overlevelse i en tid, hvor coronakrisen har spændt ben for flytrafikken verden over.

Planen har været en kompleks affære involverende obligationsindehavere, den svenske og danske stat og udstedelser af flere milliarder nye aktier.

Det betød blandt andet, at antallet af aktier og stemmerettigheder i SAS er steget med omkring 6,9 mia. til 7,23 mia.

Det svarer til, at de gamle aktionærer i selskabet er blevet udvandet med 95 pct. i forbindelse med kapitaludvidelsen.

Og den seneste nedtur for flytrafikken gør kun situationen værre for de gamle aktionærer i SAS, lyder det fra Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

"Ved en aktiekurs på 0,65 har de stort set intet tilbage af deres værdier. Kursfaldet de seneste uger og dage er desværre ikke overraskende, men forventeligt, men størrelsen gør indtryk. Investorerne er vågnet op til virkeligheden og gået i panik," skriver han i en kommentar.

Siden årets start er SAS-aktien faldet 77,5 pct.

Læs mere her:

SAS fastsætter dansk pris på nye aktier til godt 83 øre

SAS og Norwegian kan få brug for nye redningspakker

SAS køber sig 18-24 måneder med penge fra redningsplan

 SAS-redningsplan godkendt - aktieudvidelse sættes i gang 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs