Watch Medier

Efter rekordsalg i 2020 venter Huscompagniet mere fremgang i år

Danskernes smag for boligkøb i corona-året har givet Huscompagniet ny salgsrekord med 1921 solgte typehuse. For 2021 kommer typehusfimaet med en salgsprognose på 1950-2100 nye huse.

Huscompagniets adm. direktør, Martin Ravn-Nielsen, mener selskabets fleksible forretningsmodel har bevist sit værd. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Typehusselskabet Huscompagniet er endnu en gang kommet igennem et år med fremgang på toplinjen.

Den samlede omsætning landede på 3,6 mia. kr. mod 3,5 mia. året før.

Det skyldes primært, at selskabet trods coronakrisen formåede at slå rekord i antallet af solgte huse på et år. I 2020 blev det til 1921 sammenlignet med 1700 i 2019.

"Vores fleksible forretningsmodel, der giver os mulighed for hurtigt at tilpasse os markedet, har bevist sit værd i disse skiftende tider. Samtidig er det lykkedes os at opretholde stabile forsyningskæder. Det betyder blandt andet, at vi endnu engang har nået vores vigtige mål om at levere 98 pct. af vores huse til tiden," lyder det fra selskabets administrerende direktør, Martin Ravn-Nielsen.

Selskabet, der blev børsnoteret sidste efterår, giver dog også udtryk for, at covid-19-pandemien havde en negativ effekt på første og andet kvartal i 2020, men at markedet genvandt sin styrke i slutningen af første halvår og fortsatte resten af året.

Driftsresultatet før særlige poster (EBITA) landede på 317 mio. kr. mod 297 mio. i 2019. Stigningen kom på baggrund af en højere aktivitet samt en højere bruttomargin, fremgår det af regnskabet.

På bundlinjen realiserede Huscompagniet et overskud på 92 mio. kr. for året sammenlignet med 0 kr. i 2019. Fremgangen var primært et resultat af, at Huscompagniet i 2019 måtte sige farvel til flere forretningsområder, der kostede dyrt.

Mere fremgang

Typehusselskabet ser fortsat fremgang i både omsætningen og i antallet af solgte huse i 2021.

Omsætningen ventes at lande i intervallet 3800 mio. kr. til 4150 mio. kr., mens driftsresultat før særlig poster (EBITDA) ventes at ende på 350-360 mio. kr.

Samtidig ser selskabet et driftsresultat (EBIT) på 325-335 mio. kr.

"Huskompagniets forventninger for 2021 er især baseret på vores eksekveringsrate, eksisterende ordrer i bogen og den nuværende markedssituation," skriver selskabet.

Forventningerne for 2021 er bygget på et hussalg på mellem 1950 og 2100 huse i året, der ender 31. december 2021.

Børsnotering var en milepæl

I forbindelse med børsnoteringen tilbage i november fortalte bestyrelsen, at selskabet ville udlodde en større bid af overskuddet til aktionærerne.

Nu kan aktionærerne så se frem til et udbytte på 3 kr. per aktie.

"Børsnoteringen var en vigtig milepæl for vores virksomhed og et naturligt skridt på den vækstrejse, der inden for mindre end et årti har gjort os markedsledende. Vi er glade for, at årets økonomiske resultater gør det muligt for os at udlodde udbytte og derved lade vores aktionærer få del i overskuddet," udtaler selskabets finansdirektør, Mads Winther.

Danske Bank har brugt 40 millioner på kursstabilisering af Huscompagniet Børsdebut: Huscompagniet kom på børsen til kurs 117 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs