Watch Medier

ISS tjener igen penge efter drøj periode under corona

Rengørings- og facility service-koncernen ISS nyder godt af såvel samfundets gradvise genåbning som egne sparetiltag, der hjælper med til overskud på kvart milliard i første halvår.

ISS er i fremgang. | Foto: ISSPR

Den danske servicekoncern ISS har haft fremgang i resultaterne i første halvår af 2021, og særligt den sidste del af perioden har vist fremgang - blandt andet i takt med en gradvis genåbning og ophævelse af restriktioner rundt om i verden.

ISS kommer ud af første halvår med et overskud på 251 millioner kroner. Samme periode sidste år viste et minus på 2,7 milliarder kroner. Det viser ISS' regnskab, der er offentliggjort onsdag.

Selskabet skriver i regnskabet, at der især har været efterspørgsel på rengøring og disinfektion.

Omsætningen lander på 34,4 milliarder kroner, hvilket nogenlunde er på niveau med sidste år.

Udviklingen dækker over en tilbagegang i starten af året, der især var præget af nedlukning og restriktioner, mens der har været fremgang i perioden april, maj og juni.

ISS arbejder inden for blandt andet rengøring og kantinedrift i virksomheder verden over og har derfor været hårdt ramt af coronavirusset - blandt andet på grund af meget hjemmearbejde.

Pandemien spiller fortsat ind på ISS' resultater - især hos de virksomhedskunder, hvor der fortsat er mange ansatte, der arbejder hjemme, så der for eksempel ikke er samme behov for kantine.

ISS skriver i regnskabet, at indtjeningen er trukket op af, at selskabet har lavet en række tiltag i forbindelse med nogle store kontrakter, som tidligere har voldt problemer.

Det gælder kontrakter med den tyske gigant Deutsche Telekom og med Forsvaret.

Samtidig melder ISS om bedre takter i sin franske afdeling, hvor man har gennemført en sparerunde.

ISS er Danmarks største virksomhed målt på antallet af ansatte. Virksomheden har 363.000 ansatte på verdensplan.

Læs mere her:

ISS-chef fokuserer langsigtet – tilfredshed med at afslutte kontrakt med Forsvaret 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs