ISS-chef fokuserer langsigtet – tilfreds med at afslutte forsvarskontrakt

De langsigtede forventninger er i fokus i halvårsregnskabet hos servicekoncernen ISS, hvor topchef Jacob Aarup-Andersen samtidig glæder sig over at få styr på problemområder som serviceaftalen med Forsvaret.
ISS-topchef Jacob Aarup-Andersen. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
ISS-topchef Jacob Aarup-Andersen. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Servicegiganten ISS kom ud af første halvår med pæn fremgang på alle nøgleposter. Det styrker selskabets retning mod den finansielle genopretning, som topchef Jacob Aarup-Andersen satte i gang, da han tiltrådte ved årsskiftet.

Derfor har det heller ikke været en prioritet at præcisere de kortsigtede finansielle forventninger for 2021, da fokus i højere grad er på selskabets turnaround målsætning.

Det fortæller Jacob Aarup-Andersen onsdag til Ritzau Finans i forbindelse med regnskabet.

"Vi har haft et første halvår, der er gået godt - også lidt bedre end ventet. Så vi sidder med en stærk tillid til, at de forventninger, vi har givet, holder, og at den er solid. Jeg sidder som adm. direktør og fokuserer på at vende ISS rundt på den lange bane," siger Jacob Aarup-Andersen.

"Vi har har givet en turn-around målsætning om, at vi skal forlade 2022 med marginer over 4 pct. Det er vigtigere for os, end at vi går ud og justerer forventningerne med små differentialer hele tiden, siger Jacob Aarup-Andersen.

ISS fastholder sin målsætning til 2021 om en positiv organisk vækst og en driftsmargin på over 2 pct.

"Forventninger er altid en balancegang i virksomheder, og givet hvor vi kommer fra, og hvor vi skal hen, så er det altid en afvejning. Vi guider relativt åbent med en margin over 2 pct., og det synes jeg dækker det fint," lyder det videre.

Fået løst udfordring med Forsvaret

Det er da også et par af de mere langsigtede genopretningsmilepæle, som serviceselskaber selv fremhæver i regnskabet for første kvartal.

Det gælder den meget omdiskuterede kontrakt med Forsvaret, som ISS kom endegyldigt ud af i juni, mens også kæmpekontrakten med Deutsche Telekom er i bedring.

"Vi opnåede en god og mindelig aftale med Forsvaret. Derudover havde vi en stor udfordring med vores it-udvikling hos Deutsche Telekom, der er vores klart største kontrakt, og en kontrakt der har skabt problemer for os historisk. Der leverede vi efter planen, så det er to klare fremskridt inden for det, vi har valgt at kalde vores operationelle problemområder, lyder det fra ISS-direktøren, der også ser bedring på de to andre fokusområder - Frankrig og England.

Læs mere her:

ISS tjener igen penge efter drøj periode under corona 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også