Watch Medier

Aarhusiansk industrigruppe nedjusterer efter stigning i omkostningerne

Industrigruppen Schouw & Co. venter fortsat en omsætning på knap 24 mia. kr. i år, men højere omkostninger i gruppens seks industriselskaber får det børsnoterede moderselskab til at varsle et lavere driftsoverskud for 2021 end hidtil ventet.

Schouw & Co.'s adm. direktør, Jens Berg Sørensen, er også kendt som formand for Salling Fondene. | Foto: Ernst van Norde

Øgede omkostninger til materialer, fragt og energi belaster indtjeningen hos det børsnoterede industrikonglomerat Schouw & Co., som i regnskabet for tredje kvartal nedjusterer forventningerne til indtjeningen i 2021.

Schouw & Co, der har hovedkvarter i Aarhus, rummer seks industrivirksomheden inden for så forskellige brancher som fiskefoder, fibre til hygiejneprodukter, hydralik og autodele.

"I tredje kvartal 2021 og i forventningerne til resten af året ser vi i stor udstrækning effekterne af turbulente globale værdikæder. Råvarepriser og øvrige omkostninger er på historisk høje niveauer, og i særdeleshed de kraftigt stigende og vedvarende høje priser på energi og fragt har givet betydelige udfordringer i alle vores virksomheder," siger Jens Bjerg Sørensen, der er administrerende direktør hos Schouw, i regnskabet.

"Vi ser ingen umiddelbare tegn på en normalisering på kort sigt og tilpasser os derfor situationen på bedst mulige måde," fortsætter han.

Mens forventningerne til koncernens omsætning fastholdes på 23,7 mia. kr., nedjusteres forventningerne til driftsindtjeningen (EBITDA) til 2095-2205 mio. kr. fra tidligere 2155-2340 mio. kr.

Det får også betydning for EBIT-forventningerne, som reduceres til 1240-1350 mio. kr. fra 1315-1500 mio. kr., og for prognosen for resultatet før skat, som nu ses lande på 1215-1325 mio. kr. mod tidligere 1300-1485 mio. kr.

"Den gennemgående situation med høje priser på komponenter og råvarer og høje fragtomkostninger var i nogen grad forventet, men den har vist sig mere vedholdende end tidligere antaget. De markant øgede energiomkostninger har derimod været mere overraskende, ligesom de vedblivende ustabile forsyninger giver lavere produktionseffektivitet end forventet."

"Sammen med den negative resultateffekt der hidrører fra tidsmæssig forsinkelse, indtil de øgede priser på komponenter og råvarer bliver fuldt kompenseret i salgspriserne, sætter det den øjeblikkelige indtjening under pres," skriver Schouw & Co.

I tredje kvartal havde Schouw & Co. en vækst i omsætningen på 14 pct., mens de stigende omkostninger har presset driftsresultatet (EBITDA) ned i 614 mio. kr. fra 676 mio. kr. i samme kvartal året før.

"Det er meget tilfredsstillende at se, at flere af vores virksomheder på trods af de globale udfordringer med usikkerhed i forsyningskanalerne og stor volatilitet i efterspørgslen leverer god vækst og solide resultater," siger Jens Bjerg Sørensen.

Schouw-koncernen består af virksomhederne Biomar, Fibertex Personal Care, Fibertex Nonwovens, GPV, Hydraspecma og Borg Automotive.

Børsnoteret industrikoncern får ny formand efter 32 år 

Mere fra Watch Medier

Chr. Augustinus Fabrikker skyder 400 millioner i grøn fond

Milliardinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker er blandt de primære investorer i en grøn investeringsfond, der har sikret sig et samlet kapitaltilsagn på knap en mia. kr. Fonden har fokus på virksomheder, der er markedsledende i bæredygtighed inden for branche.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs