Watch Medier

Topchef ser Vestas-udfordringer fortsætte gennem 2022

Den danske vindmølleproducent Vestas hæver priserne "for at imødegå inflationen og sikre industriens værdiskabelse på lang sigt".

Vestas-topchef Henrik Andersen. | Foto: vestas

Vindmøllekoncernen Vestas oplever pres på forsyningskæderne, pres på priserne på energi og råmaterialer samt ikke mindst en stigende prisinflation.

Det skabte udfordringer i 2021, der ventes at fortsætte gennem 2022, fortæller topchef Henrik Andersen i forbindelse offentliggørelsen af selskabets foreløbige regnskabstal.

"Vi er stadig fokuserede på at eksekvere vores strategi og drive energiomstillingen fremad sammen med vores kunder, men forventer at det nuværende udfordrende forretningsmiljø vil fortsætte gennem 2022, hvilket lægger en dæmper på vores forventninger til 2022," siger Henrik Andersen i en meddelelse.

Ifølge Vestas er det særligt priserne på vindmøller, der er afgørende, og som skal hæves, hvis selskabet skal løse inflationsudfordringerne.

"Det er en nødvendighed at hæve priserne på vindmøller for at imødegå inflationen og sikre industriens værdiskabelse på lang sigt," skriver Vestas.

"Vores fokus på at beskytte værdien af vores produkter og løsninger kræver, at vi adresserer de øgede omkostninger på råmaterialer og komponenter over for kunderne, hvilket kræver streng disciplin, som har gjort at forhandlinger har trukket ud," lyder det videre.

Skal udvise disciplin

I det seneste kvartal lød ordreindgangen på 2,5 mia. euro. Til sammenligning var ordreingangen 4 mia. euro i fjerde kvartal året inden.

"For at kunne adressere udfordringerne på kort sigt fordrer det, at industrien udviser den nødvendige disciplin til at beskytte profitabiliteten og forbedre værdiskabelsen på længere sigt, og Vestas vil fortsætte med at bane vejen for at dette kan indfries," siger Henrik Andersen.

I 2022 ventes omsætningen at blive 15-16,5 mia. euro. Til sammenligning havde analytikerne estimeret, at forventningen ville lyde på 16,6 mia. euro, viser data indsamlet af Bloomberg.

EBIT-margin før særlige poster ventes at lande mellem 0 og 4 pct. Analytikerne havde forudset 4,7 pct., viser konsensus blandt 16 analytikere, som Vestas har indsamlet 18. november.

 

Analytiker: Positivt med stigende elpriser i skuffende Vestas-meddelelse

Vestas' EBIT blev markant svækket i fjerde kvartal

Vestas sænker forventninger til 2021 og giver bud på 2022 

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs