Watch Medier

Mærsk forpligter sig på FN's klimamål

A.P. Møller-Mærsk har i sidste uge underskrevet FN's Global Compacts forpligtelse. Dermed skal rederiselskabet sætte et langsigtet videnskabeligt baseret mål for netto-nul-værdikædeemissioner senest i 2050 og sætte delmål undervejs.

Foto: Thomas Borberg

A.P. Møller-Mærsk sigter mod en grønnere kurs og har tilsluttet sig FN's Global Compacts forpligtelse, hvor ambitionen er at medvirke til at begrænse de globale temperaturstigninger til 1,5 grader.

Det fortæller administrerende direktør Søren Skou på rederiselskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Med underskrivelsen forpligter Mærsk sig til at sætte et langsigtet videnskabeligt baseret mål for at nå netto-nul-værdikædeemissioner senest i 2050 og sætte delmål i overensstemmelse med Science Based Targets-initiativets kriterier og anbefalinger.

Science Based Targets er industriudviklede klimamål, der er videnskabeligt validerede og læner sig op af målene i Paris-aftalen. Initiativet er populært blandt flere store virksomheder og blev sidste år blandt andet også underskrevet af DSV Panalpina.

Science Based Targets dækker både over målsætninger for at reducere udledningen af et selskabs egen udledning samt over udledning fra samarbejdspartnere.

Mærsk har med underskrivelsen i sidste uge tilsluttet sig FN-ambitionerne, fortæller Søren Skou.

Læs mere her:

Maersk hæver afkastmål for investeret kapital op over 12 pct. 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs