Watch Medier

Opgør om redning af Bella Center

Der bliver brugt "en ufin model med regnskabsmanipulation" for at slippe af med mindretalsaktionærer og få blandt andre Nordea og statens Vækstfond ind som nye ejere, siger Bella Center-aktionær Michael Kaa Andersen til Berlingske.

BCHG Holding rummer foruden Bella Center også hotellerne Copenhagen Marriott, AC Hotel Bella Sky og Crowne Plaza. | Foto: Anthon Unger

På en generalforsamling i næste uge lægger bestyrelsen i Bella Center-ejerselskabet BCHG Holding op til at nedskrive aktiekapitalen til nul og fjerne de nuværende aktionærers ret til at tegne nye aktier som led i en redningsaktion, hvor der rykker en helt ny ejerkreds ind.

Hvis forslaget bliver gennemført – der kræves to tredjedeles flertal – sidder aktionæren Michael Kaa Andersen og de øvrige mindre aktionærer tilbage med værdiløse Bella-aktier uden at kunne tegne nye aktier, skriver Berlingske.

"Solstra bruger en ufin model med regnskabsmanipulation til at slippe af med os mindretalsaktionærer for at give plads til nye ejere," lyder anklagen fra Michael Kaa Andersen mod den nuværende hovedaktionær, kapitalfonden Solstra, hvis aktier dog også bliver værdiløse.

Solstras bankforbindelse, Nordea, står til gengæld til at blive en af de nye store aktionærer i BCHG Holding sammen med den statslige Vækstfonden og tre erhvervsfolk. Ifølge Solstras regnskab har kapitalfonden pantsat alle sine BCHG-aktier i Nordea, påpeger Michael Kaa Andersen.

Læs mere her:

Privat investorkreds vil overtage presset Bella Center og tre store hoteller 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs