Nye regler gør det nemmere at få udenlandske kokke til Danmark
![(ILLUSTRATION) | Foto: Jens Dresling](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/article13187076.ece/ALTERNATES/schema-16_9/doc7h0qlfze7sg1ix2wdmh7.jpg)
De danske myndigheder har ændret reglerne for indrejse af udenlandske kokke, så det i fremtiden bliver nemmere for landets restauranter at hente arbejdskraft fra udlandet, skriver Børsen.
Det sker, efter at det kom frem, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration har afvist op til 96 pct. af ansøgningerne fra restauratører i Danmark angående nye kokke fra et land uden for EU. Det skyldes en antagelse om, at ansættelsesforholdene ikke er ægte.
I Horesta frygter politisk direktør Kristian Nørgaard, at branchen - trods udsigt til lempelser - kommer til at lide under de skærpede regler i lang tid fremover.
"Det, vi hører nu fra flere virksomheder ude i Europa, er, at den praksis, man har haft i Danmark, har bredt sig. Man har fået det billede af Danmark, at det er hamrende svært at få arbejdstilladelse. Så jeg tror, at der vil være færre, der søger hertil for at få arbejde," siger han.
Reglerne på området blev strammet i januar, efter at det i en række 3F-artikler kom frem, at nogle restauranter snød og lod flere ansatte arbejde under én løn.
Relaterede artikler
Madklubben sætter prop i stor ekspansionsplan
For abonnenter
Kantineselskab vinder opgave i Gladsaxe
For abonnenter