Lego-figurer af Zelenskyj bliver revet væk

Et firma, der laver specialtryk på Lego-figurer, har valgt at producere Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, som en Lego-figur som del af en velgørenhedskampagne.
Lego-figurer af Volodymyr Zelenskyj er blevet voldsomt populære, siden | Foto: Pr
Lego-figurer af Volodymyr Zelenskyj er blevet voldsomt populære, siden | Foto: Pr

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, er på få uger blevet en kultfigur verden over og særligt i hjemlandet, hvor den tidligere skuespiller og komiker forsøger at styre landet gennem Ruslands voldsomme invasion og bombardementer af landet.

Nu er Volodymyr Zelenskyj også blevet til en Lego-figur, efter det amerikanske firma Citizen Brick, der er en uafhængig forhandler, har produceret et stort antal speciallavede Zelenskyj-figurer som del af en velgørenhedskampagne.

Det skriver flere udenlandske medier, deriblandt amerikanske CBS News og ukrainske Kyiv Independent.

Citizen Brick skrev den 4. marts på sin Facebook-side, at alle pengene ville gå ubeskåret til en hjælpeorganisation ved navn Direct Relief, der bidrager med medicinsk hjælp til befolkningen i Ukraine.

Siden er salget gået stærkt, og torsdag eftermiddag kunne Citizen Brick igen skrive på sin Facebookside, at alle Zelenskyj-figurerne og speciallavede molotov-cocktails i Lego var blevet udsolgt, og at virksomheden havde samlet 1 mio. kr. sammen.

Citizen Brick har udover Zelenskyj-figurene også produceret og solgt Lego-molotov-cocktails. | Foto: Pr
Citizen Brick har udover Zelenskyj-figurene også produceret og solgt Lego-molotov-cocktails. | Foto: Pr

”På grund af det begrænsede udbud af nødvendige dele vil vi ikke være i stand til at lave flere. Vi håber, at du vil overveje at give en direkte donation til Direct Relief eller en anden relevant velgørende organisation,” skriver Citizen Brick på sin Facebook-side.

Ifølge britiske Daily Mail har Lego Group været ude med en kommentar.

”Dette initiativ har absolut intet med Lego Group at gøre. Det er arbejde udført af en uafhængig forhandler, der ikke har nogen forbindelse til virksomheden.”

Detailhandlen frygter krigens effekt på forbrugerne: ”Der er en enorm usikkerhed”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også